Innebandyn Flyttar Ut

Snart smäller det

Om två veckor åker vi!! Det känns helt galet. Detta är något man har planerat för att göra längre fram, men nu är den här. Vi börjar nog inse att vi borde ha tagit tag i vissa saker tidigare som tex trycken på t tröjorna som vi skall ge till barnen under vårt läger. Nu är de dock inlämnade så det är bara att hålla tummarna för att vi hinner få tillbaka dom innan det är dags för avfärd! Tor var för snart ett år sedan liksom Felix i Tanzania med Dragonskolans anordnade resa. Här får ni en annan persons upplevelse av resan.

 

Vad gjorde ni i Tanzania?

Vi kollade omkring på olika barnhem och skolor och fick en inblick på deras kultur och upplevde stora kulturkrockar(fattigdom, m.m) 

Vilka sporter utövade skolbarnen?
 
Fotboll var väldigt populärt, i alla fall i skolan. Däremot syntes det att de inte kunde riktigt alla regler. När man försökte lära dom reglerna så märkte man att det var intill omöjligt att kommunicera med de yngre barnen.

Vilken mat fick ni äta?
 
 Maten var väldigt smakrik och gott! Däremot skolbarnens mat såg inte så god ut alls.

Hur var utbildningsstandarden?

Både och. Väldigt varierat. Däremot när vi satt med på olika lektioner så blev vi förvånad över vilken nivå de var på i väldigt ung ålder. När de var 10-11 höll de på med mattematik som vi höll på med i 1:an gymnasiet. 

Tror du att någon som inte varit där kan förstå hur det verkligen är?
 
Nej. Går inte. De är nog två av de mest känsligaste veckor i mitt liv. Mycket tragiskt händelser som man hört från barn och lärare, som inte ens skulle inträffa i vårat samhälle. Däremot var det inte bara negativa händelser, det var också en väldigt glad och positiv kultur som skiljer sig mycket ifrån Sverige. 
 
Vad var det bästa med resan?
Det är svårt att sätta fingret på det bästa med resan. Självklart var det en jätte höjdpunkt och ett minne för livet när man lekte med 2-3 åringar på ett barnhem. De hade fult med energi och glädje. 
 
Kan du tänka dig att åka dit igen?
 
Givetvis! Jag ansökte i år igen, men kom inte med. Planerar att fara tillbaka dit när jag gjort klart skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.