I väntan på kronprinsessan

På fredagseftermiddagen susade jag upp till Västerbottens Museum för att bevaka den ståtliga invigningen av Sune Jonsson Centrum för Dokumentärfotografi. Om det kan ni läsa på vk.se alldeles precis just nu! Till exempel via den här länken, som bland annat innehåller flera bilder på en glad kronprinsessa med kryckkäppar.

Kronprinsessparets flyg var försenat, och både drösen med journalister från alla världens hörn och de många, många hundra människor som kommit för att titta på invigningen och få glutta lite på kungligheterna, fick vänta rätt länge innan de anlände.

Medan jag väntade passade jag på att surra med flera trevliga utländska journalister (som bland annat älskade renkött, Västerbottensost och hade fått ett gott intryck av Umeå), men också med en vacker kvinna som satt på sin rollator och blickade ut genom fönstret. Hon heter Elsa Dalén och hade beställt färdtjänst till museet för att inhandla den nya Sune Jonsson-boken och titta på alla fotografier, men ville så klart också passa på att spana in kronprinsessparet.

– Jag är ofta på museet, men att också få se kronprinsessan Victoria blir som grädde på moset, sa hon.

 

bild (37)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.