19:e december

Hemmagjorda pumlor i granen

Här kommer ett enkelt och kreativt Kajsa Varg-tips. Med hjälp av ståltråd eller koppartråd, överblivna bitar av vackra band eller tyger och diverse liggande krimskrams kan man göra superfina julgranskulor.

Jag använde mig av stora frigolitbollar för att få till formen, men det fungerar garanterat lika bra med en tennisboll, en rund apelsin eller ett runt äpple. Linda ståltråden runt den runda formen och fäst eftersom i toppen och botten så att ståltråden inte glider omkring. Fortsätt och linda ytterligare ett varv och lossa sedan ståltråden från formen så att du inte lindar fast dig. Därifrån får du fortsätta på fri hand och linda så många varv du tycker passar. Forma därefter till eventuella skevheter.

När du väl har din ståltrådsgrund är det bara att sätta igång och pynta din pumla. Jag använde mig rätt så mycket av röda "juldroppar" på ståltrådspinnar, mest för att de var fina, praktiska och jag hade dem hemma. Men prismor, pärlor, paljetter, godis, bokmärken, kottar, ja allt möjligt kan bli vackra dekorationer till pumlorna.

Fäst till sist en ögla i "toppen" på bollen så att den kan hängas i granen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>