Kenneths tankar

Romer och tiggeri.

Man vill förbjuda tiggeri från flera håll i samhället, varför då undrar jag. SD i Vilhelmina vill bara förbjuda ickesvenskar att tigga, för de vill…. citat SDs ledare i Vilhelmina:

Vårat mål är primärt att skicka hem de tiggande EU-medborgarna. Rumänien har inte chansen att ta hand om sin befolkning då dom befinner sig i andra länder

Det är en åsikt jag inte håller med om, först och främst så löser vi inte problemet med att det finns fattiga människor i världen genom förbud och att blunda inför det. Sen finns det ingen vilja i Rumänien att ”ta hand” om sina inhemska Romer, läs:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/har-fastnar-eus-miljarder-till-romerna/?fb_ref=Default

Han fortsätter citat:

Dessutom är det bevisat att människor utnyttjas av ligor och dylikt

En mycket konstig mening, jag skulle vilja se dessa bevis, förklarat i vilken omfattning människor utnyttjas (gärna i procent) och på vilket sätt dessa utnyttjas. Kan inte vara svårt eftersom det finns bevis på det.

När jag ser tiggande människor så ser jag inte hur de har blivit hitlurade av ligor som utnyttjar dom , i första hand ser jag människor som behöver hjälp för att överleva vardagen, jag förstår inte hur det kan vara för en del så fruktansvärt jobbigt att de sitter där, vill man inte ge så gör man inte det. Jag själv brukar ge ungefär var tredje gång, ibland oftare och ibland färre, lite beroende på om jag har växel, men vill man inte ge så är det så enkelt att bara gå förbi.

Jag förstår inte hur denna lilla skitsak (skitsak för oss som kan äta oss mätta varje dag och somna i en varm säng) kan bli en sådan stor och infekterad fråga. Kan man se kriminalitet runt tiggeriet ska självklart detta lagföras, ser man bevis på att ligor utnyttjar tiggarna så ska ligorna bort…men man sparkar inte på den som redan ligger.

Jag avslutar med att citerar Per Björklund, chefredaktör på Fria Tidningen

Det värsta med att 80 pers äger hälften av världens rikedomar är att vi ändå är besatta av de som tigger på gatorna

16 kommentarer

  1. Gerd

    Jag vet inte om du blundar för jag ser helt andra saker. Unga män (inte så vanligt men det förekommer) har fina Björn Borg kalsonger. Man ser det när de ligger på knä och sträcker ut armen med muggen. Alla har fina moderna mobiltelefoner. Jag ser hur deras ”arbetsledare” kommer och vittjar inkomsterna. De kommer också med nya plankat etc. Jag ser också hur de åker buss utan att betala. De stiger på där bak och chaufförerna vågar inte eller är instruerade att inte påtala detta. Jag ser hur de går in på mataffärer och plockar åt sig frukt och annan mat som de går runt och äter i affärerna. Jag ser hur de lämnar skräp efter sig. Jag ser hur de kör omkring med bilar och husvagnar som vare sig är trafiksäkra eller skattade. Snälla människor har ”skänkt” dessa skrotfärdiga vagnar. Vilken tur, då slapp de dyrbar skrotning själv. Jag ser hur de bygger kåkstäder på mark som ingen har rätt att ockuppera. Listan kan göras hur lång som helst. Dessa människor lever i ett numera laglöst land där människor som levt, betalat skatt och byggt upp samhället inte har något som helst att säga till om. Det är bara att gilla läget.

    • keka (inläggsförfattare)

      Du ser mycket du Gerd, kanske lite för mycket 🙂 jag brukar inte kolla in underkläderna hos dessa tiggare, deras mobiltelefoner är kanske den enda länk de har till sina barn mm. i hemlandet, mobiltelefoner som ofta är skänkta av privatpersoner till organisationer som delar ut dom. Du ser skriver du men det du påstår dig se synar jag och om det är så att du sett något av det du påstår så är ”tiggarna” ingen homogen grupp utan individer som ska behandlas som det. Jag såg en Gerd en gång snatta….snattar alla som heter Gerd då? Du är säkert hederligheten själv och är sannolikt totalt utan fel eller brister.

      De som sitter med sina muggar är människor med olika förutsättningar och rättspatos, men det är ganska kul hur du och många andra kräver av de som kanske tillhör botten i samhället ska vara hederliga och rejäla…..för det finns väl inga svenskar som stjäl eller tjuvåker buss, tänk att innan tiggarna kom så levde vi i ett skräplöst samhälle….inga sopor på våra gator, inget glaskross på trottoarerna….bara rent och fint i vårt blå gula Sverige 🙂

      Dina ord luktar illa Gerd, de stinker av förakt mot de som redan ligger ner och du har inga som helst problem med att utpeka dom som parasiter.

  2. €dor

    Vad ser du för farligt i Erik Axelsson? Känner du dig hotat? För mig är han ganska obetydlig och jag fäster mig inte så mycket vid honom eller ingenting. Däremot har han rätt som alla andra blogga och tycka vad han vill så länge han inte tjyvkallar någon. Jag tycker du uppför dig mera illa i ditt språk när det nedsätter det du inte gillar. Du säger du blivit trackad eller din familj, hur vet jag det är sant. lika lite som det sign Gerd skriver, vad har det för sanningshalt. Lite får man tåla om man företräder en allmän ungdomsgård. Klart man blir påhoppad. Sedan på vilket sätt man blir påhoppad är en annan sak. Men det är som sagt inget jag finner några konkreta bevis på. Polisen tycker säkert samma sak om de skulle ta upp en anmälan.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag ser absolut inget farligt i Eric Axelsson, han är en mycket trevlig ung man som jag har haft att göra med i många år, det är partiet han företräder som jag är emot och eftersom han nu är politiker i Vilhelmina så är det min rätt och ibland skyldighet att ifrågasätta vad han säger och framför….ser du något fel i det?

      Kanske jag uppför mig illa i mitt språk, kan du ge ett exempel? Jag ska försöka bättra mig 🙂

      Om du tror på vad jag säger eller inte skiter jag ärligt talat i Edor, jag vet vad jag har fått utstå och det handlade inte om att bli lite trackad. Vad har mitt arbete med vad man ska få tåla….förstår inte riktigt hur du menar där….kan du precisera dig? Vad är det du inte finner några konkreta bevis på? Och vad vet du vad polisen skulle tycka? Du svamlar om något du inte har en blekaste aning om, känner du dig hotad av mig eftersom du hakar upp dig på det du inte vet? 😀

      • €dor

        Nu är du inne på fel spår. Företräder du inte ett allmänt kommunalt understött projekt? Har jag fel och det ligger på en annan nivå, då har jag inte med saken att göra.
        Så trakasserierna: Vet hur det var i skolan tidigare när en ”lantis” kom till köpingen eller om något annat som inte passade den ”allmänna ordningen”. Jag vill minnas den som hade föräldrar och det kanske var knapert i hemmet hände det att det mobbades i skolan. Vissa barn favoriserades och gick före andra. Ens föräldrar kanske inte hade samma (politiska)-åskådning som ett annat barns föräldrar. Bara några exempel som inte behöver vara alldeles korrekta men förekommer i olika grader och än idag, även bland vuxna. Du får gärna för mig ha dina åsikter, bara jag får ha mina. Om jag blir gillad eller inte skiter jag fullständigt i, jag vill inte umgås eller ha att göra med människor där det ska tystar ner vad man tycker. Hoppas du är av samma åsikt.

        • keka (inläggsförfattare)

          Edor…. vad har mitt yrke med det hela att göra? Kan du förklara det för mig? Detta är min privata blogg och jag är inte mitt yrke, det finns även en privat sida av mig som med alla andra. Håll dig till saken.

          Nej jag vet inte hur det var när en ”lantis” kom till köpingen eller om något annat som inte passade den ”allmänna ordningen”. Men jag vet hur det var att börja skola här i Vilhelmina som smålänning.

          Vad jag pratar om i min blogg handlar inte enkla trakasserier…det var regelrätta hot mot mig som person som jag kan ta…..vilket jag även skrev i mitt blogginlägg. Det som fick bägaren att rinna över va att det började komma frågor om mina barn, inga hot men frågor om den ena bodde kvar där och om den andre…..bla bla. Du snackar om att bli retad i skolan eller mobbad (vilket är vidrigt och väldigt allvarligt) men vi pratar nog inte om samma saker. Ha dina åsikter du….jag vet inte vilka de är, så har jag mina men ska du kommentera mina inlägg så försök förstå vad de handlar om först.

          • €dor

            Nu börjar vi närma oss sanningen. Kanske du i grund å botten är en god människa, men liksom Eric du bedömer han har fel åsikter.
            Jag ska inte känna dig mera på pulsen närmare. Ha en god fortsättning!

          • keka (inläggsförfattare)

            Nu tror jag att de växer mossa på ställen där det inte borde 🙂
            Tar du mig på pulsen? 😀
            Vilken sanning….snälla delge mig dina tankar om sanningen 😀
            I en värld där det är demokrati så förekommer det en mängd olika åsikter, jag har mina och således så tycker jag nog precis som de flesta att de som inte tycker som jag har nog fel…..det är därför vi har diskurser. Det betyder inte att denne har fel, det kan ju vara tvärtom men om det vet jag intet 🙂
            Jag är i grund och botten en god människa, om det behöver du inte tvivla 🙂 Men det har aldrig detta blogginlägg handlat om….förstår du att jag blir lite full i skratt när du kommenterar saker som inte är på tapeten?
            Ha en god fortsättning du med och nästa gång du vill kommentera ett inlägg från mig….håll dig till saken 🙂

  3. roger

    Problemet med tiggarna är att dom fullständigt struntar i svenska lagar. Ta till exempel deras nedskräpning runt deras tältläger, dom har ju bilar så varför kan dom inte köra bort skräpet till en återvinningsstation. Läste en artikel om ett läger i södra Sverige där dom använde en skatebord ramp som toalett. Erik Ullenhag sa ju att Romerna har varit med o byggt upp Sverige . Om dom nu är så duktiga så bör dom ju kunna bygga ett utedass.
    ”Redigerat av Kenneth”

    • keka (inläggsförfattare)

      Nu gör du samma misstag som många andra Roger, klumpar ihop tiggarna som en homogen grupp istället för att se dom som individer,,,,,det förekommer säkert den problematik du påvisar…men det gäller inte alla. Sen kan man ju undra om detta beror på att de är Romer eller att de kanske är tiggare….ser inte så fint runt svenska uteliggare heller…..för mig handlar det om människor i nöd….så deras nerskräpning blir en liten detalj i vad som innebär överlevnad för dom.

      • Simon

        Romer, Svenskar, Afrikansk-amerikanska, Norskar eller vem det än är så är det inte ok att skita på en skateboard ramp, deras läger får de väl göra hur de vill med, det är deras hem. Men skita kan de göra en bit ut i skogen eller på en allmän toalett. Så svårt är det inte att hitta en toa.

        • keka (inläggsförfattare)

          Absolut är det inte okej att bajsa på en skateboardramp….men nu har jag iofs inga bevis på att det har hänt. Kanske Roger kan länka till var det skedde?

  4. Bevis sa du

    Du ville se bevis Kenneth. Här har du det.
    Från Sydsvenskan. 27/6 2014. Romerna utnyttjas på 4 olika skilda sätt enligt en rapport från Länsstyrelsen i Stockholm. Enligt rapporten beräknas EU migranter i Sverige under 2013 ha utnyttjats som följer:
    För tvångsarbete 537-845 pers.
    För tiggeri 305-555 pers.
    För brott 191-355 pers.
    För sexuellt ändamål 159-395 pers.
    Totalt: 1200 – 2150 pers.
    Källa Länsstyrelsen i Stockholm.
    Det här var alltså 2013 och sen dess har tiggarna ökat i antal till minst det dubbla, förmodlig flerdubbelt och siffrorna betydlig högre…

    Hoppas du lägger ut detta nu också eftersom du bad om bevis!

    • keka (inläggsförfattare)

      Hej Karin! Vill du att detta ska betraktas som bevis får du nog lägga ut en länk till den rapport du hänvisar till, men stämmer det som skrivs så är det ju fruktansvärt och måste upphöra….men varför ska tiggeriet förbjudas? Om det förekommer att tiggarna blir utnyttjade så måste väl problemet tacklas från rätt håll, vad löser vi med ett förbud? Blir tiggarna mättare, får deras barn mat i magen då? Varför sparka på de som ligger när vi kan attackera dom som utnyttjar dom, denna rapport borde ju även innehålla bevis på vem eller vilka som utför dessa vidriga handlingar….eller?? I din andra kommentar så är du bara otrevlig så den lägger jag inte ut 😀

    • Stefan Rådström

      Detta är alltså rapporten som omtalas. Notera att om man läser rapporten i sin helhet får man en mycket mera nyanserad bild av läget än vad rasisterna som refererar till den antyder. Som vanligt, alltså.

    • keka (inläggsförfattare)

      Karin! I rapporten står att EU-medborgare kan ha utnyttjats och inte har utnyttjas, det står även att de siffror som redovisas i rapporten bör tolkas
      med försiktighet, då de delvis bygger på svarspersonernas subjektiva
      uppfattning om hur många personer som kan ha utnyttjats. Länsstyrelsen
      bedömer det ändå som värdefullt att sammanställa de tillfrågade
      kommunernas, polismyndigheternas och frivilligorganisationernas svar, samt
      sätta dem i relation till faktiska polisanmälningar.1 Detta ger en uppfattning om mörkertalet, men ingen exakt bild av hur många EU-medborgare som
      utsatts för dessa brott.
      Inte mycket till bevis där inte, har du mer att komma med så framför gärna det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.