Kenneths tankar

Vad säger våra kommunpolitiker om en värld i världen….?

Jag läser om hur kommuner och stat överallt i Sverige ordnar och arrangerar speciella tider och kvällar för för våra kvinnliga nysvenskar, allt för att dessa ska kunna ta del av det utbud som erbjuds resten av befolkningen….men ska det verkligen vara så? Riskerar vi inte att bygga en värld i världen där vi accepterar och befäster ett ojämlikt beteende? Jag vet att det finns tjejer/kvinnor som inte känner sig trygga tillsammans med män men jag vet också att det finns familjer där föräldrar och även äldre bröder inte tillåter kvinnorna att vistats i det gemensamma rummet utan manlig följeslagare, är det acceptabelt i ett land som räknas som ett av det mest jämlika i världen? Är det inte så att vi måste sätta hårt mot hårt och förklara för dessa män (ja oftast så är det männen som dikterar villkoren för kvinnorna) att detta inte är tillåtet i Sverige och varför ska vi tycka att det är okej med kvinnoförtryck för en del av befolkning bara för att det ingår i deras kultur eller sedvanor? Jag vet att jag sticker ut hakan nu men jag vill verkligen att vi väcker en debatt om detta….även om debatten enbart blir i vår lilla kommun.

4 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Hej Kenneth!
    Det är en komplex fråga du ställer och som alltid i sådana är inget svart eller vitt.

    Jag anser att vi INTE kan acceptera ojämlika beteenden, vare sig det gäller ålder, funktionsnedsättning, kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, sexuell läggning.
    I dagens samhälle ska vi inte göra det, men beteendena finns där lika fullt överallt. På jobbet, i skolan, ute i samhället.
    Men då de dyker upp jobbar vi med att motverka dem på olika sätt och jag anser att vi bör göra likadant med denna fråga. Vi ska INTE hjälpa till att befästa dem och då är vare sig religion eller kultur något att skylla på enligt mig, men den kan ge mig en förståelse för HUR problemen kan uppstå och även kanske en hjälp att motverka dem.

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag vet att det är en komplex fråga och att det finns olika sätt att se på den, därför vill jag väcka debatt och få ett svar av våra politiker hur de ställer sig. Ska vi göra skillnad på våra invånare? Ska vi acceptera att tjejer och kvinnor ej tillåts att vistas i det offentliga rummet p.g.a könet? Löser vi det med att fixa så att det kan fortsätta eller ska vi helt enkelt förbjuda detta beteende?

  2. Leif Danielsson

    Om du vill debattera ett så komplicerat ämne som kvinnors utsatthet, borde du faktiskt ta dig tid att analysera ämnet noggrant.
    Vi har en förfärlig massa svenska män som förföljer, misshandlar och dödar sina kvinnor varje år, betydligt fler än hedersrelaterade mord. De har samma kontrollbehov och hat som dem du relaterar till, de utlandsfödda med sin kultur. Du ställer en retorisk fråga ”men ska det verkligen vara så?” Det anser jag vara en ytterst indolent fråga.
    Tror du på fullt allvar att de allra flesta i detta land ännu inte har upptäckt hur det förhåller sig och att ”de styrande” inte gör någonting åt saken?? I så fall är du naiv. Som slutkläm frågar du om vi skall ”förbjuda detta beteende?” Men så genialt! Att inte någon kommit på denna fantastiska lösning redan!

    • keka (inläggsförfattare)

      Jag ställer en fråga för att jag vill väcka debatt och du är oförskämd….jaja så fungerar vissa personer. Jag vet att vi har en massa svenska män som förföljer, misshandlar och dödar kvinnor (man skriver inte ”sina” eftersom ingen äger en annan människa) men nu va det inte det jag frågade om, har förövrigt inte ens nämnt hedersrelaterade mord (är det vad du förknippar utlandsfödda män med?)……. Jag undrade om det verkligen är en lösning att ordna speciella tider och arrangemang för kvinnor bara för att männen i familjen inte låter dom vistas i samma rum som andra män…..är det okej för dig eller ser du ett problem i det? Sen tror jag inte i motsats till dig att män med kontrollbehov drivs av hat….det ser nog helt enkelt inte kvinnor som sina jämlikar. Vill du fortsätta en diskurs med mig så får du nog i fortsättningen lära dig att tänka på hur du uttrycker dig, jag vill inte bemötas av oförskämdheter bara för att jag funderar över olika frågor…..är det okej för dig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.