Sossarnas omslagspojke

Av , , 4 kommentarer 4

Nu har man kommit upp sig i smöret. Upptäckte just att jag finns med i en Socialdemokratisk annons í Norran med bild och allt. Man tackar för gratisreklamen.

Jag gissar att det är tänkt som ännu ett inslag i socialdemokraternas "negativ kampanj". Hela valrörelsen har de använt den största delen av sin tid att tala illa om sina politiska motståndare. Vi har hört det i TV-debatter, vi har sett det på insändarsidorna, på skolpresentationer och på stan.

Jag har lyssnat till hela torgmöten där s-kandidater under 95% av tiden har hackat på Alliansregeringen i stället för att berätta vad man själv vill göra.

Men så har man sjunkit som en sten i opinionen också.  Spelat bort ett övertag på 10% från i vintras för att nu ligga under med uppemot 10% i de flesta mätningar. Socialdemokraternas siffror har dalat till historiskt låga nivåer.

Människor är nämligen kloka. Man tycker illa om när det baktalas och kastas paj. De vill höra oss politiker redovisa vad vi själva står för. Inte ösa galla över andra.

Det blir verkligen spännande att se hur hård folkets dom blir nu på söndag. Både lokalt och i riksdagsvalet.

4 kommentarer

Skellefteå Kraft i blåsväder igen

Av , , Bli först att kommentera 3

Har just blivit intervjuad av SVT med anledning av att Skellefteå Kraft tillskansat sig utsläppsrätter för 50 miljoner på ett ytterst tveksamt sätt

Efter två år av SEKAB-skandal och styrelse som tvingats avgå behöver företaget inte ytterligare badwill. Det är tragiskt!

Bli först att kommentera
Etiketter:

Låt inte hatet få bränsle

Av , , 1 kommentar 0

Arlanda kl 16:15

- Varför skriver Du inget om det alla pratar om just nu, Ship to Gaza? påpekade en person i en kommentar på min blogg.

OK, jag ska ge mig in detta politiska och mänskligt djupt tragiska getingbo.

Jag ska redan från början slå fast att jag alltid och konsekvent vägrat välja sida i denna konflikt. Det är många som agerar självutnämnda folkrättsdomare i dessa dagar och jag menar att det inte hjälper människorna som bor i området att oreserverat sluta upp bakom den ena parten. Det motverkar snarare möjligheterna till fred och samförstånd. De senaste veckorna bekräftar den bilden..

Ship to Gaza må för många ha framstått som en humanitär hjälpsänding, men arrangörens syfte var naturligtvis att under maximalt mediapådrag provocera Israel och därmed sätta fokus på blockaden (en blockad som jag också anser borde upphöra eller begränsas rejält)

Hökarna i Israel tog chansen och genomförde en stor militäraktion, med oförsvarbart övervåld. Ett antal aktivister tog chansen och gick till motattack. Facit blev nio förspillda människoliv och många skadade.

Genast går Hamas ut, manar till väpnad kamp och kallar det hela en stor seger för palestinierna. (Nio människoliv var väl ett lågt pris)

Svenska vänsteraktivister hakar på och hoppas att fler båtar ska skickas (Jonas Sjöstedt, Mattias Gardell, m.fl.) Nu talas om en flotta på 50 fartyg.

Israel meddelar att de ska stoppas till varje pris och högerfundamentalister i Israel kräver hårdare tag mot palestinier och fler bosättningar.

Nu meddelar Iran att man tänker sända sina krigsfartyg till Gaza!!

Förstår ni vad jag menar? Det som händer är djupt tragiskt och vi ska inte låna oss till att bli en del av krigs- och våldsmobben, som vrålar ut sitt hat mot människorna på ”den andra sidan”

Mellanösternkonflikten är ingen fotbollsmatch där vi som åskådare jublar åt hemmalaget och buar varje gång bortalaget har b ollen. Det finns inget hemma

Lag eller bortalag. Bara drabbade människor. Den enda likheten med dagens fotboll är att det på båda sidor finns huliganer som bara är intresserade av att slåss.

Till deras hat ska vi INTE tillföra bränsle.

1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Lärlingsanställning ger fler unga jobb.

Av , , 2 kommentarer 1

Trots att arbetslösheten nu minskar i Sverige, är den fortfarande ett stort problem, framförallt för ungdomar.

För en tid la en utredning fram ett förslag om att inrätta lärlingsanställningar, som innebär att den som anställs som lärling inom ramen för sin gymnasieutbildning kan få en särskild lärlingslön och särskilda anställningsvillkor.

Nu vill vi i Folkpartiet att ta det förslaget ett par steg vidare. Möjligheten att använda den nya anställningsformen – lärlingsanställning – bör utökas.

Den ska kunna användas för att anställa unga personer upp till 23 år som lär sig ett yrke på en arbetsplats. Man ska alltså inte behöva gå på gymnasiet, även om att lärlingsplatsen måste innehålla ett tydligt utbildningsmoment.


Under lärlingstiden är det rimligt att lönen är lägre för att sedan övergå i en fast anställning med ordinarie lön och anställningsvillkor. På så sätt minskar vi trösklarna för ungdomar in på arbetsmarknaden. Och det är naturligtvis bättre att ha ett jobb med lägre lön och samtidigt lära sig ett yrke än att fastna i socialbidragsberoende.
 
- Oj tänkte jag när jag såg inslaget i rapport. Nu kommer förståss vänsteroppositionen att rasa mot Jan Björklunds förslag. Men döm av min förvåning när socialdemokraternas talesperson, berömde förslaget och sa att det är bra att man genomför åtgärder för att fler ungdomar ska få jobb.
 
Undrens tid är ännu inte förbi.
2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Är valet redan vunnet?

Av , , 1 kommentar 1

Skellefteå kl 14:02

Såg följande citat från TT:

"Svenska folket tror att de borgerliga är betydligt bättre på att hantera en ekonomisk kris än de rödgröna. Det visar en Sifo-mätning som TT låtit göra. På frågan "vilka tror du är bäst på att hantera svåra ekonomiska kriser?", svarar 54 procent en borgerlig regering och bara 29 procent en rödgrön regering. 16 procent vet inte"

Politik är en förtroendebransch. Den man litar mest på ger man sitt förtroende när man står där i valbåset. Att nästan dubbelt så många litar mer på en Alliansregering än de Rödgröna i tider av kris är nog inte så konstigt. Människor har sett, läst och förstått att Sverige klarat finanskris och Greklandskris bättre än de flesta.

Därför ekar det så tomt när vänsteroppositionen ständigt försöker påstå nått annat. Varje gån Östros är framme och beklagar sig sjunker deras trovärdighet ytterligare någon procent. Att sedan Vänstern och miljöpartiet tror att lösningen är att vi alla ska jobba mindre, ökar bara förtroendeklyftan.

Om inte de Rödgröna ändrar strategi, och en del av sina politisk förslag, är förmodligen valet redan vunnet för Alliansregeringen.

Med ett leende på läpparna beger jag mig hemmåt, tar på mig löparsorna och beger mig ut i vår vackra natur. Vi hörs.

1 kommentar

Vänstervånda kring betygen

Av , , Bli först att kommentera 0

En märklig debatt om tidsplanen för riksdagsbeslutet om betygen har uppstått.

Vänsteroppositionen är sur för att det ska tas efter valet. I vanliga fall brukar det vara tvärt om. Som opposition förordar man att beslut inte ska tas just före ett val. Detta för att väljarna – och det egna partiet om man får förtroende i valet – ska få vara med ochg forma beslutet.

Kan det ha något att göra med att de Rödgröna är djupt splittrade i betygsfrågan. Sossarna är medvettna om att det finns en klar majoritet bland svenska folket som vill ha tidigare betyg i skolan. Samtidigt som de tilltänkta regeringskompisarna i V och Mp är helt emot betyg.

Ingen kul fråga att gå till val på med andra ord.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Falsk vänstersolidaritet

Av , , Bli först att kommentera 1

I Afganistan bombar Taliabanerna skolor, slänger frätande syra i ansiktet på skolflickor och vill kasta landet tillbaka till ett grymt medeltida förtryck.

I det läget kräver Vänstern och Miljöpartiet att Sverige ska dra tillbaka sitt bidrag till den interbartionella fredsinsatsen och lämna Afganerna helt utan skydd.

Det här med internationell solidaritet är visst bara fagra ord i de högstämda högtidstalen.

Bli först att kommentera

Greklandsvarning för de Rödgröna

Av , , 9 kommentarer 0

Stockholm kl 09:32

Så var det dags för ett Stockholmspass igen, i partiets tjänst. Efter askmoln och bröllopsresa. På partistyrelsens dagordning står ett programförslag. ”Agenda för tillväxt”.

Det känns uppfriskande att få diskutera hur Sverige kan växa, hur vi kan få fler jobb och ökat välstånd. Detta efter det att två av tre vänsterpartier har haft sina kongresser. Tillställningar som dominerats av pigga förslag på hur man ska kunna förmå oss att jobba mindre.

Mitt i den internationella krisen. Att man inget har lärt av det som just nu händer i andra vänsterstyrda länder i södra Europa.

- Det är dags att utfärda Greklandsvarning för de Rödgröna.

9 kommentarer
Etiketter: , ,

Jobbskatteavdraget – fakta och propaganda

Av , , 3 kommentarer 5

Att det ska vara så svårt att hålla sig till fakta i den politiska debatten. Inte minst när man beskriver sina motståndares politik.

Jobbskatteavdraget ger ca 1 500-1 700 kronor netto i lönekuvertet för en heltidsarbetande varje månad. Man kan gilla eller ogilla detta av politiska skäl. Likafullt dimper pengarna ned varje månad.

Vänsterpartierna vill avskaffa eller minska jobbavdraget, d.v.s. i olika grad sänka nettolönen för de som jobbar (och använda pengarna på annat sätt)

I valet i höst får vi alla ta ställning till detta. Av respekt för demokratin hoppas jag då att människor får möjlighet att grunda sitt beslut på fakta – och inte på vilseledande propaganda.

3 kommentarer
Etiketter: , ,

Vem litar Du mest på?

Av , , 8 kommentarer 6

Oberoende internationella bedömmare säger samstämmigt att Sverige har hanterat den ekonomiska krisen bra och att vi just därför har en av europas starkaste ekonomier.

Peter Erikson (mp), Lars Ohly (v) och Mona Sahlin (s), som alla är sugna på ministerposter för egen del, påstår att Sverige och regeringen har varit fullständigt usla på krishantering.

Vem tycker ni har störst trovärdighet?

8 kommentarer
Etiketter: , ,