Är valet redan vunnet?

Skellefteå kl 14:02

Såg följande citat från TT:

"Svenska folket tror att de borgerliga är betydligt bättre på att hantera en ekonomisk kris än de rödgröna. Det visar en Sifo-mätning som TT låtit göra. På frågan "vilka tror du är bäst på att hantera svåra ekonomiska kriser?", svarar 54 procent en borgerlig regering och bara 29 procent en rödgrön regering. 16 procent vet inte"

Politik är en förtroendebransch. Den man litar mest på ger man sitt förtroende när man står där i valbåset. Att nästan dubbelt så många litar mer på en Alliansregering än de Rödgröna i tider av kris är nog inte så konstigt. Människor har sett, läst och förstått att Sverige klarat finanskris och Greklandskris bättre än de flesta.

Därför ekar det så tomt när vänsteroppositionen ständigt försöker påstå nått annat. Varje gån Östros är framme och beklagar sig sjunker deras trovärdighet ytterligare någon procent. Att sedan Vänstern och miljöpartiet tror att lösningen är att vi alla ska jobba mindre, ökar bara förtroendeklyftan.

Om inte de Rödgröna ändrar strategi, och en del av sina politisk förslag, är förmodligen valet redan vunnet för Alliansregeringen.

Med ett leende på läpparna beger jag mig hemmåt, tar på mig löparsorna och beger mig ut i vår vackra natur. Vi hörs.

En kommentar

  1. leif

    Min kompis som var sjukskriven som nu tvingas att jobba hälsar trevlig helg till dig. Hon hoppas inte du blir sjuk och tvingas jobba som hon blivit. Håkan Lindh ger uttrycket ”arbete ger frihet” ett tveksamt ansikte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.