Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Fantastisk sjukvård

Vi har fått en helt ny vårdcentral, fem minuters gångväg från vårt hem. Allt är toppmodernt och vänligt. Alla specialister finns tillgängliga, efter remiss från husläkaren. Då remitteras vi till stadens stora sjukhus som bara är ett par år gammalt. Det är så rent, så ombonat och tryggt. Dessutom har vi som pensionärer allting gratis . Läkarbesök, sjukhusvård samt mediciner. Vi flyttade ut från Sverige 1995 och blev inskrivna i den Spanska försäkringskassan.

Om man hamnar på sjukhuset får man enskilt rum. I rummet finns bäddsoffa för anhörig samt TV och telefon. Det är lycka, att känna sig omhändertagen och att man får ha nära och kära intill sig.

Igår hade vi fest för några av våra vänner. Vi satt uppe på takterassen fram emot midnatt. Det var 24 grader vid sängdags den sena kvällen.

Idag har min man tränat boule med laget inför slutomgången av Costa Blanca serien denna säsong. Han spelar i serie 1 vilket vi gjort tillsammans i många år. Nu har jag prioriterat "mina lustar". Att få måla, läsa goda böcker osv. Men det var för varmt/hett på eftermiddan´ så träningen blev kortvarig. Jag njöt av att bara finnas till idag.

Vår lilla hund, som nu är 13 år gammal, ligger mest på golvet och försöker hitta en sval plats. Det är varmt när det är 30 grader. Parasollen nere på gården eller markisen på takterassen är min räddning.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.