Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Boule, fritid och en helt vanlig dag

Nu är seriespelet över i boule. Det har pågått tre fredagar i rad och min man i vår klubb med sitt lag VANN överlägset över alla andra klubbar! Tro nu inte att det handlar om några få klubbar eller lag. Nej, detta är stort i seriespelet här nere. Det finns flera divisioner, många klubbar och lag. Tyvärr, jag har varit tvungen att sluta spela boule då jag inte är riktigt frisk. Men jag är stolt över att vi vann europatävlingen för 4 år sedan i Europaparken här i Torrevieja. Då var det 13 nationer och 4 lag per nation. Ett lag består av 2 personer så vi hade många att "slå" ut. Men herrejösses vilka pokaler vi fick! En halv meter höga och inte särskilt vackra. Vi har en här och en i Mosekälla men vi vet rakt inte vad man ska ha dom till.

Å´vad gör jag då? När min man spelar boule och är med i bankommittén. Jo, jag går långpromenader med vår spanska hittehund Kickan som nu är fyllda 13 år. Vi hittade henne på gatan när hon var 9 månader och hon har följt oss genom alla länder vi åkt på vår väg hit ner. Hon har besökt många länder inom europa och lämnat sina dna. Men hon trivs bäst i Mosekälla där hon kan gå fritt. Hon har oxå varit där när det varit snö och hon har tyckt att det varit spännande. Men jag tror inte hon skulle tycka om alltför många minusgrader.

Idag har jag gjort en stor gryta köttsoppa med underbart färska rotfrukter. Den blev bara så himla god. I morgon ska vi ha vänner här som älskar mina hemlagade rätter så klimpen får vänta tills i morgon. Snart börjar det bli dags för julbaket. Vill ha sånt undanstökat i tid så man får ha en lugn och skön adventstid utan stress.

Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.