Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Borta bra men hemma bäst………

Man är ju född en riktigt kall och bister januaridag på Tärnaby sjukstuga. Mina rötter finns i Mosekälla, Tärnaby så är det konstigt att man ständigt längtar tillbaka? Det var en orsak till att vi blev ägare till ett underbart ställe alldeles intill nedre Jovattnet.

Visst är det fint att under vinterhalvåret få vistas i ett varmare land men, men det känns som om det är alldeles för länge. Det är 18 år sedan vi tog det beslutet att vara här i Spanien. Några veckor eller en månad skulle räcka alldeles utmärkt, på ett hotell någonstans,för att sedan kunna njuta av den vita julen, skoteråkning och pimpling i vårt Paradis där uppe i Lappland. Vi är nog på väg att sälja vårt gulliga lilla hus här nere snart för att komma åter till gjutjärnskaminens björkvedsvärme.

Jag har ju varit Flyttfågel sedan babyåldern så det kanske är dags att plantera tillbaka sina rötter……..

3 kommentarer

 1. Arbetare

  Nå men, berätta- hur är läget i Spanien nu?
  Verkar det som vanligt eller är finanskrisen påtaglig?
  Står väldigt lite i media om hur vanligt folk har det….

 2. Lotty Norberg Stål

  Ja du arbetare…..läget här nere bland människorna är inte lätt. Många har blivit vräkta från sitt boende och både innan vräkning och efter har de tagit sina liv. Vid soptunnor står de och letar efter både det ena och andra. Det är inte någon rolig syn när äldre spanska pensionärer står och gräver i tunnorna eller nästan slåss om grönsaker och frukter som marknadshandlare inte tycker att de är fullvärdiga att ta betalt för. Det sitter människor vid ingångar till butiker och tigger.
  Det har till och med varit soppkök på vissa platser för de som inte har någonting och det finns generöst folk som försöker hjälpa till. Men det räcker inte till alla.

 3. Arbetare

  Tråkigt att höra-och synd att media inte belyser människors problem- utan bara bankernas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>