Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Påsk i Spanien

Vilka processioner! Hela staden är belägrad av vackra, glittrande, glada människor. Barn dansar flamenco med sina föräldrar och sötare än sött får man leta efter. De har på sig sina enormt vackra kläder. Flickorna ser ut som små damer i sina färgglada långa klänningar och killarna som små herremän i kostymer med revärer och skjortkrås. Överallt finns det stånd med allehanda spansk tapas och alla människor lever i ett lyckorus. Det rullar vagnar med symboler av gamla kungar, helgon och katolska företecken. Allt är bara så vackert! Men det är otroligt många människor här till denna helg. Trafiken går trögt och affärerna är trånga. Våra spanska grannar firar för fulla muggar, skrattar och leker.

Vi själva har tagit det lugnt med dels, att ha varit bjudna till vänner och sedan själva bjudit vänner hit hem. På lämpliga platser har påskkycklingar, påskägg och fjädrar haft sin plats. Påskgodis i alla skålar och annat gott. Kan man frysa in godis?? Oj så mycket som är kvar och jag har säkert lagt på mig ett par kilo, usch och fy.

Nu räknar jag timmarna tills vi är klara för avfärd. Häromdagen klippte vi bort nästan hela vår bouganvilla så den inte växer ut med sina långa tentakler och skrapar på bilen som vi nu parkerar på gården i nästan 6 månader. Dom har ju enormt långa taggar. Men vackert är detta Spanska ogräs.

Nu dröjer det tills jag är tillbaka i detta forum. Önskar er som läser min blogg en fin vår. Hoppas att den är i antågande.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>