Konkurrentgranskning på Tannen

Idag gästades Ruskseles herrlag av Gunnarn IK på konstgräset i en träningsmatch. Gunnarn var de lag jag kommit för att granska och studera då dem ligger i vårat Umgransele FF´s serie inför detta år. 

Här tåblödar Gunnarnbacken iväg bollen vid inspark

Litet matchreferat

När matchen drog igång startade Gunnarn på 3:an och efter bara några minuter så hade man haft ett avslut mot målet, märk väl, mot målet, inte på målet. Detta var väl igentligen det som visades av Gunnarn fram tills att Ruskseles målvakt klipper Gunnarns anfallare och "stor-visselpipan" ljudar straff. Gunnarn sätter en snygg och säker straff i målvaktens vänstra sida av målburen. Återigen tar Rusksele över matchen och det börjar vara lite som händer på Ruskseles planhalva. Rusksele smackar in 1-1 på en väldigt snabbt slagen frispark av en filurig Morgan och målvakten som just hittat en frimärksamling vid sin ena målstolpe slog bara ut armarna och såg sig besegrad. 2-1 kommer så småning om på ett långskott som målvakten tappar och enkelt slås in. 3-1 var lite mer av ett spelmål där Ruskseles forward tar lite revanch efter en avslutningsblobba momentet just innan. Rusksele fortsätter äga matchen men så kommer den stora pipan igen. Ännu en straff för Gunnarn och den spelade tränaren slår nu själv in den mycket inövat i målvaktens högra stolpe och in. Lycksele får också en straff till sin favör i slutskedet av matchen efter att en Gunnarnförsvarare försökte agera ryggsäck. Enkel match för straffläggaren och det var 4-1.

Det var inget skönspel som bjöds och en härlig kommentar av en Ruskseleanknyten tränare var, efter att bollen landat flertaget gånger utanför stängslet, det märks på spelkvaliten och känslan hur ofta bollen är utanför plan. Nu ska man väl inte dömma för hårt då det iaf för Gunnarns del är första gången utomhus i vår men nog hoppas man se lite bättre känsla än så här. Det är ju ändå fotbollsspelare vi pratar om. Mottagningar, passningar och avslut var allt för ofta för onära för att vara oki men det kanske kommer..

Jag blev sedan tvungen att dra på jobbet så jag missade slutskedet. Huruvida matchen slutade 4-1, 5-1 eller 4-2 känns också för mig rätt oviktigt då det var motståndet man ville granska. Nu stundas för egen del en träningsmatch mot Betsele (Div 4) på måndagkväll och att vi kommer hamna under piskan känns solklart men hur bra vi kan stå upp emot storebror återstår att se. Vi skall förhoppningsvis agera farmarlag till just Betsele så det är av intresse för dem att se vad vi har för material att erbjuda då skadorna kommer hoppandes.

Ha en bra dag alla glada så kommer väl en uppdatering hur allt går..

Mvh Marino

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.