Fler Kamprad efterlyses

Jag besökte i lördags IKEA i Haparanda och såg vilken affärsverksamhet som byggts upp där, tack vare att Kampera drev igenom att IKEA byggdes där.  Man blir imponerad då man ser vad en människas lilla idé, har kunnat utvecklas till. Man kan bara fantisera om hur många tusentals människor som idag, runt om i världen, har arbete och försörjning tack vare denne mans ide.

Andra berömvärda turistverksamheter som byggts upp i norra delen av Sverige är bland annat Älgfarmen i Bjurholm, Svanseles vildmarkscenter och Ishotellet i Jukkasjärvi. Alla dessa fantastiska turistanläggningar har också börjat som idéer. De är beviset på att vi bör uppmuntra människor med olika idéer.  Precis som Erland Robertsson skrev i sin blogg för en dryg vecka sedan bör vi alla hjälpas åt att avskaffa Jantelagen. Visst kan några misslyckas i sina försök att förverkliga sina idéer.. Men första förutsättningen för att lyckas är att försöka. Försöker man inte, så kan man vara säker på att inte lyckas.
Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Michael Noren

    Det är rätt tänkt Marta om man skrotar Janten och ser möjligheter istället för hinder så kan man utveckla vad som helst till hur mycket som helst.
    Tänk om man, oavsett partitillhörighet, vågat se möjligheterna för att utveckla Robertsfors och arbeta aktivt med att stötta de goda idéer som har fötts av kommunmedborgare i Robertsfors, tex Travbana i Gumboda, Köpcentra i Sikeå o hotell i Lagårn vid Golfen. Men det måste ju tyvärr finnas finansiärer också. Men om man tror så finns det hopp.
    PS Du menar väl Ingvar Kamprad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.