Lex Carema

Det som nu kommit fram om en del av Caremas äldreomsorg är skamligt och fruktansvärt.
Det är skamligt oavsett vem som är vårdgivare när något sådant här får hända. Allvarliga brister och vanvård är tyvärr inte något som bara utmärker privata vårdgivare. Många av de vårdskandaler som avslöjats under senare år handlar om äldreboenden i kommunal regi.

Centerpartiet föreslår därför att en Lex Carema införs för att komma tillrätta med de allvarliga brister som nu har upptäckts. Vi vill se följande åtgärder:

Full återbetalning och skadestånd till de individer som drabbas. Äldre människor och deras anhöriga betalar för att få en god vård och omsorg. Är verkligheten den att man som nu får någonting annat, ska man självklart få pengarna tillbaka och ha rätt till skadestånd.

En tydlig lagstiftning mot den typ av skatteplanering som vi nu ser att ett flertal av riskkapitalbolag inom välfärdssektorn ägnar sig åt. Dessa bolag får större delen av sina intäkter från skattebetalarna. Då är det helt oacceptabelt att de konstruerar upplägg som gör att de undkommer beskattning i Sverige, samtidigt som de dessutom levererar en kraftigt undermålig vård och omsorg. Centerpartiet vill se en snar förändring av lagstiftningen på det här området.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.