Stoppa utbyggnad av kärnkraft

En eloge till den grupp i Skellefteå som kämpar mot att ett kärnkraftverk byggs i Finland, bara 14 mil från vår kust.

Efter de avslöjanden som gjorts om Ringhals och Forsmark samt kärnkraftsolyckorna i Japan ochTjernobyl borde alla satsa på förnybar energi och inte förstöra jorden för kommande generationer.
Vad skulle en kärnkraftsolycka här i Sverige kosta oss skattebetalare? Jag är mycket rädd att kostnaden blir så stor för oss att vi får en ekonomisk katastrof som den i Grekland. Ska vi betala byggande av kärnkraft med sänkta löner och pensioner.

Energiöverenskommelsen innebär att för nya kärnkraftverk får energibolagen själva betala både byggande och alla kostnader vid kärnkraftsolyckor.
Vem får då betala tror ni. Jo vi löntagare och pensionärer får betala, inte blir det cheferna för kärnkraftsverken. De har säkert försäkringar som täcker både deras löner och bonusar. 

Kan någon tala om vad kärnkraftsolyckan i Japan hittills kostat? Vad kommer kostnaden att bli innan allt har återställts. Vad är kostnaden för de människor som fått strålningsskador och dött. För de som har varit tvungna att flytta och aldrig kan återvända? Ja frågorna blir fler och fler och ingen kan svara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.