Sämre för barnfamiljer och pensionärer

S och v har lovat att vinner de riksdagsvalet så ska de ta bort RUT men inte ROT.

Ett exempel: Jag anlitar ”Firma fönstertjänst” för att sätta in nya fönster i mitt hus, då får jag göra avdrag genom ROT. Om jag sedan anlitar samma firma för att tvätta mina nyinsatta fönster så får jag inte göra avdrag genom RUT.  Vad är skillnaden?

Samma om jag anlitar ”Firma golvtjänst” för att byta mina golv så får jag avdrag genom ROT. Men om samma firma städar mina nya golv så får jag inte avdrag genom RUT.  Vad är skillnaden?

Kan svaret vara så enkelt som att: de flesta fönstersnickare och golvläggare är män och att de flesta som städar är kvinnor.

Jag vet att många barnfamiljer har anlitat städföretag som städat deras bostad. De har beskrivit glädjen att en fredag komma hem till ett nystädat hem och istället för att ta fram dammsugare och golvmopp har de kunnat leka och mysa med sina barn.  De har också förklarat att det är just RUT-avdraget som gjort detta möjligt eftersom det har sänkt kostnaden betydligt.

Jag vet många pensionärer som anlitar traktorfirmor för att sköta snöskottningen vintertid och kunnat göra detta just på grund av RUT-avdraget, eftersom kostnaden blivit betydligt lägre.

Min fundering: Varför vill vänsterpartierna försvåra livet för barnfamiljer och pensionärer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>