Proteinpulver – vilket ska man välja + uppdatering

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej igen!

Lite över två månader sedan jag senast skrev och OJ: saker har verkligen hänt.

Inte nog med att jag har gått ner väldigt mycket i vikt sedan januari, men jag också lärt mig så otroligt mycket. Inte bara om mig själv och min kropp, utan också om kost och träning och det känns UNDERBART!

Proteinpulver – varför?

Yes, jag har blivit en av ”dom” som går på gym och dricker proteinpulver på lunchrasterna, ha-ha! Hade någon sagt till mig för 5 år sen att jag ”skulle bli så här”, så hade jag bara skrattat. Men det är sant!

Nu ser jag vikten av protein och proteinpulver. Det kan faktiskt göra under för människan och framförallt oss som kämpar med vikten. Proteinrik mat brukar oftast vara relativt kalorisnål och proteinpulver är inget undantag. Så ja, jag har börjat äta mer protein och färre kolhydrater, typ ris, bröd och pasta. Jag tror det har varit en del av nyckeln till att jag bokstavligen rasat i vikt senaste månaderna.

Protein är ju det som kroppen behöver för att kunna bygga muskler, celler och återhämta sig efter träning. Återuppbyggandet av muskler, alltså. Eftersom man sliter ner på musklerna när man tränar och sen när man vilar så byggs de upp igen. Så proteinpulver? DUNDERBRA kosttillskott och tillägg till vanliga kosten.

Vilket är det bästa proteinpulvret?

Jag har bara provat 3 olika proteinpulver hittills.. Plus att jag har smakat en del, men det måste ju fungera och inte bara smaka gott.

De tre proteinpulver jag använt är Core casein, 100% Whey och något som heter Reflex Vegan protein. Min absoluta favorit är nog Core casein. Det kostar så lite, smakar gott och innehåller rätt mycket protein.

Innan jag köpte mitt första kosttillskott så hittade jag den här sidan som skriver om några bra proteinpulver. Värt att ta en titt om man är osäker på vad som finns och vad man själv behöver, för att det finns en hel del olika typer av kosttillskott och proteinpulver, märkte jag. Man har ju hört om proteinpulver tidigare men jag har aldrig riktigt vetat vad de exakt innehåller, mer än protein, då. När jag googlade runt så insåg jag att det finns en drös av olika typer så jag kände att jag behövde lära mig mer och googlade därför och hittade den där sidan Startvikt.se som verkar ranka olika typer av tillskott. Rätt behändigt!

Hur mycket proteinpulver behöver man

Jag märker att vissa källor säger olika. I den här artikeln säger man att en kvinna ska få i sig cirka 48 gram per dag. Jag gick in på Livsmedelsverket och hittade en lista på hur mycket protein man behöver per dag och enligt dom så behöver en kvinna i min ålder (jag är fortfarande ung!! :-D ) cirka 58-115 gram per dag. Det låter lite rimligare än 48 gram. Även om jag inte räknar hur mycket protein jag får i mig per dag så gissar jag på att jag får i mig cirka 80 gram per dag. Du kan läsa mer på Livsmedelsverket här.

Viktnedgång

Så, ja, slutligen. Jag fortsätter gå ner i vikt, ganska mycket faktiskt. Träningen går bra, kosten går bra, relationerna och jobbet går bra. Ah, om livet ändå kunde vara så här för alltid. Det känns som att jag flyger på moln. Vilket också är en anledning till varför jag inte skrivit så mycket här. Saker har varit så bra och jag har alltid varit ockuperad med saker att göra. Men nu fann jag lite tid att uppdatera mina nya kunskaper. Men bloggen fungerar ju också som en motivation. För jag vet att motivation kommer och går, så när den här ”high:en” som jag har nu försvinner så kommer jag nog börja skriva mer här. Hoppas jag i alla fall! Set är ett bra sätt för att fortsätta kämpa framåt!

Så huvudpoängen med blogginlägget: om du är ny och vill testa ett protein så kan jag rekommendera Core Casein. Den fungerar faktiskt riktigt bra. Om någon skulle ha tips på andra kosttillskott så är jag ”ideel örat”, som min mormor alltid säger. Alltid kul och intressant att testa nya saker. Jag försöker vara så öppen som möjligt och alltid lära mig nya saker. Och det har ju gått bra hittills :-)

Bli först att kommentera

God fortsättning – ny syn på mat och viktnedgång

Av , , Bli först att kommentera 0

Hejsan-svejsan!

Vintern har varit bra, jul & nyår var ännu bättre! Jag firade med min älskade familj och det bjöds på mycket god och nyttig mat. Vanligtvis är familjetraditionen att äta det vanliga svenska: köttbullar, skinka, köttbullar, såser och annat gott. Men ack, så onyttigt. Eftersom jag och en till i min familj jobbar med att gå ner i vikt så kom vi alla överens om att äta mer grönt runt våra högtider – och vilken succé!

En släkting till mig hade bakat magnifika morotskakor, och jag själv hade gjort glutenfritt bröd. Min älskade mor bjöd oss på potatissallad fylld med goda och färska grönsaker. Toppen! Vi alla kom överens om att följa samma linje även nästa år. Inte nog med att vi alla åt nyttigare, efteråt så låg en annan sorts energi i rummet också. Efter våra köttmåltider så brukar folk bli trötta, knäppa upp byxorna och slänga sig på soffan. Vår vegetariska juletid var fylld av energi och glädje, så det fanns ingen trötthet hos någon. Mycket bra!

Vegetarisk mat och att gå ner i vikt

Den nya insikten är att vegetarisk mat är perfekt för mig, i alla fall än så länge. Jag är mättare längre, äter uppenbarligen nyttigare och jag äter mindre. I takt med det så går jag också ner i vikt eftersom maten vi/jag äter innehåller väldigt mycket färre kalorier än tidigare. Jag ska erkänna att prinskorvar alltid ha varit en ”grej” här hemma, vi har ätit det ofta.

Det kommer nog bli lättare för mig att gå ner i vikt nu när jag äter mer grönt och knappt något kött. Ingen sensationell upptäckt för många, kanske, men för mig var det lite av en ”wow”-upplevelse. Jag hade alltid trott att vegetarisk mat skulle resultera i energibrist, trötthet och tråkiga måltider. Men det visade sig faktiskt vara precis tvärtom! Coolt!

Till nyår unnade jag mig lite champagne, men utöver det blev det inget annat onyttigt. Och gott var det – ha-ha!

Ha det bra allihopa och jag hoppas att 2018 blir underbart för er alla och mig själv!

Kramar,
Mimmi

 

Bli först att kommentera

Gå ner i vikt på ett harmoniskt sätt är fantastiskt!

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag slutade tidigare på jobbet idag, vilket gav mig chansen att snabbt bege mig till affären för att inhandla dagens och morgondagens middag. Jag lagade lite kyckling, potatis och en god liten sallad. Tack vare det tidigare avslutade på jobbet så hade jag tid att ta en lång och avkopplande promenad i Decembermörkret.

Det här är nog min favoritsak med att gå ner i vikt och att leva hälsosamt: att man kan göra det på ett så njutbart sätt. Att komma hem efter en dags arbete, byta kläder och ge sig ut på en harmonisk och fridfull promenad. Inga människor omkring, på sin höjd en hundägare som passerar, och bara vindens sus genom öronen. Marken knakar när man går framåt och det är lite småkallt om kinderna. Den friska luften som helar både själen, mitt inre när jag andas in och mitt skinn. Ah! Det är fantastiskt! Samtidigt bränner jag kalorier och går ner i vikt.

Ingen hippie – bara glad

Ja, ja, jag vet. Jag låter som en guru eller en sån där hälsohippie som brukar stå i TV och berätta om hur fantastiskt skönt allt är och hur de kan leva på bara bär och frukter. Ja, ni fattar vinkeln. Min mening är inte att låta så. Men jag är så överdrivet glad över att ha funnit den här… delen i mitt liv.

Tidigare trodde jag att man behövde lida, svälta och svettas dag ut och dag in för att lyckas gå ner i vikt. Men tji fick jag! Jag har bara slutat (nästan) äta struntmat och börjat ta långa promenader. Vid ett senare tillfälle ska jag börja lyfta lite vikter också tänkte jag. Eller i alla fall göra situps. Men när det kommer till träning så har jag mycket att lära än och då framförallt innan jag själv börjar ta mig till ett gym eller träna här hemma. Även om jag ibland har lyft lite vikter ibland för att jag varit övermotiverad… Men det är en hemlis! :D

Nu ska jag sätta på ett kokosljus i vardagsrummet, krypa in under en filt och läsa en bok som jag lånat av en väninna som handlar om hur man gör nyttiga och goda smoothies som hjälper vid träning och viktnedgång. Får se om jag hittar något gott att prova!

Ha en trevlig kväll!

Bli först att kommentera

Mindre Mimmi – starten

Av , , 2 kommentarer 2

Vänner och fiender – ”let the battle begin!”

Kort om mig:

Jag är 32 jordsnurr och har lidit av övervikt sedan tonåren. Framförallt lår, mage och rumpa har demolerat mitt självförtroende under allt för lång tid. I yngre dagar brukade jag rida, men tvingades sluta då jag helt enkelt fick bieffekter av min övervikt. För ungefär två veckor sedan har jag börjat träna. Ihärdigt. Jag har även börjat regulera kosten allt-mer, för att lättare kunna gå ner i vikt och nå mitt mål att få en hälsosam vikt och kropp. Jag vet inte ens varför jag börjar nu vid 32 års ålder – men bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

På fritiden ritar och tecknar jag en del, samt följer serier religiöst. TV-tittandet har det däremot blivit mindre av på senare tid. Jag är ett stort fan av Vänner, Vikings, The Office US, It’s always sunny in Philadelphia och How I met your mother. Äh, listan skulle kunna bli hur lång som helst, så jag stoppar där. Jag älskar serier och har spenderat mycket tid vid soffan, tittandes och ätandes. Nu har jag däremot satt stopp och försökt skaffa mig en bättre rutin som förhoppningsvis kommer att leda till viktnedgång och ett mer energirikt och gladare liv. Inte för att jag inte är glad nu, men det kan alltid bli bättre. :-)

Jag har tidigare jobbat på dagis, som affärsbiträde och även deltid som översättare (privat). Nu jobbar jag som kundtjänstmedarbetare och trivs bra. Fina kollegor, helt ok arbetsuppgifter och jag har nära till jobbet. Så planen är att när snön försvunnit och vår och sommar tittar fram – så ska jag börja promenera till jobbet.

Största problemet för mig har varit stillasittande, godis och läsk. Jag har alltid ätit rätt så ok, men väldigt stora portioner (vi är glada i mat i min familj). Min förkärlek till ost ska jag däremot försöka ändra på då jag vet att ost innehåller mycket kalorier. Så det får bli ett av mina nästa steg. Jag vill inte förändra min livsstil drastiskt, för att det har jag gjort tidigare och det har resulterat i att jag givit upp ganska snabbt efteråt. Jag tror att små steg kommer vara bättre för mig, då hinner jag vänja mig och det blir inte en så stor chock för psyke och fysik. Motivationen är lätt att tappa för mig, nämligen..

Det var lite om mig – vad handlar då bloggen om?

Mig också, ha-ha! Men för att hantera min motivation och logga allting jag gör för att fortsätta ta mig framåt mot min idealkropp, så hade jag tänkt föra den här journalen. Jag tror att det är ett av de bästa sätten för mig att hålla humöret uppe. Plus att det är bra att föra dagbok över saker och ting. Även om jag inte tänker blogga dagligen, så ska jag ändå försöka sammanfatta vissa dagar, veckor, månader och, förhoppningsvis, år.

Namnet kanske förklarar sig själv? Mindre Mimmi

Jag heter Mikaela, men kallas Mimmi och jag vill bli mindre. Målet är att bli en mindre Mimmi – därmed bloggnamnet Mindre Mimmi. Fyndigt va? ;-)

Adjöken!

2 kommentarer