En näringsminister efter valet 2014 som sköter sitt jobb

En ny näringsminister efter valet 2014 som sköter sitt jobb

Det behövs politik, miljöbestämmelser och det behövs resurser och det behövs en näringsminister som har tid att sköta sitt jobb. Både hennes jobb och andra behövs för att norrland ska komma till sin rätt.
Vinster skatter och ett stort hål i marken, allt försvinner utom stora efterföljande miljöproblem som hotar Umeälven och bottenviken, det är orimligt att skänka bort våra naturtillgångar! Lika orimligt är att små kommuner ska investera i bostäder, skolor och vägar när bolagen visslar.
Den löjligt låga ersättning gruvbolagen i dag betalar för den malm de bryter. Det är orimligt att avgiften, som kallas mineralersättning, är två promille av värdet på den brutna malmen. Medans andra länder som Australien tar 30 %!
Gruvboomen är en möjlighet för Sverige och norrland, men det är orimligt att vi ska skänka bort ändliga nationella resurser som malmen till internationella gruvbolag.
Lika orimligt är att malmen ska utvinnas av tillfälliga arbetslag som bara slår sig ner på orten för att tömma berget, nu norrlänningar är det hög tid att ni står på er.

De har all anledning att göra det!

Moral och/eller etik
Kapitalet har ingen moral eller etik, jo k
apitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.  I fall man önskar tillämpa någon annan moral, till exempel att uppfylla vissa behov så är det omöjligt.

Till exempel
Titta till exempel på alla norrländska jordbruk som fått läggas ned på grund av bristande lönsamhet, medans matfusket grasserar med inblandning av hästkött, vattenbuffelkött och andra ingredienser i våra livsmedel som inte deklareras och som är ett direkt hot mot vår hälsa. Mediciner som djuren fått i sig som tillexempel tillväxthormoner får vi i vår tur får i oss. Ärliga matproducenter får lägga ner sin verksamhet på grund av bristande lönsamhet! Vi skulle behöva flera matproducenter i norrland som skulle kunna leva på och försörja sig i den näringen!
 
Lastbilstransporter
Även oärlighet i transportsystem där utländska förare satt konkurrensen ur spel.
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Äldrevården
Alla dessa rapporter om äldrevården som att man väger blöjor för att se om våra äldre kan ha dessa lite längre för att maximera vinsten. Äldre som blir undernärda, misshandlade inlåsta och till och med fastbundna!
Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Och nu Blaikengruvan
Blaikengruvan där
ScanMining AB och dess dotterbolag Blaikengruvan AB har sett till att miljön kommer att bli förstörd, lakvatten från gruvdriften kommer förmodligen att rinna ut i Umeälven, om nu inte skattebetalarna går in och ser till att det inte ska bli en miljökatastrof. Jo kapitalet har EN ENDA moral och det är maximal profit alla förstår ju att något måste göras, men inget görs.
 
Borgarna odlar sossehatet
De stora ekonomiska krafterna inom borgerligheten som odlar sossehat, de hade all anledning att göra det för efter valet 2014 kommer allt att vridas rätt igen.
 
Minska klyftorna
Då kommer den nya välfärdsstaten att minska klyftorna rejält, vinstens andel av produktion kommer att bli lägre, skatterna för pensionärer och vanliga löntagare kommer att bli lägre, de privata ägarna av företag kommer att få svårt att blir riktigt rika på bekostnad av miljö och direkt oärlighet.
 
Listan kan göras längre när det gäller vinster i välfärden, sjukvård, äldrevård och skola men väljer att stanna!
 
Borgerligheten sneglar hela tiden på USA där man försöker ta efter allt vad man orkar, man till och med utelämnar svenska medborgare till utländsk makt (USA)
Det har gått bra för de rika, det gick ännu bättre för rika i en del andra länder, som i USA, allt är faktiskt bättre i USA så åk dit.
·         Privatskola med statlig finansiering för de välbärgade
·         Privat sjukvård där man köper sig förbi operationskön
·         Privata väktare istället för polis
·         Privata museer
·         Privata tv-bolag
·         Privata behandlingshem
·         Och underbar privat åldringsvård nere i Palm Springs och Florida
Det är så borgarna vill ha det men kommer att stöta på patrull!

 

Ett hållbart samhälle?

Vi är alla i gott sällskap, vi fortsätter att tro på ett bättre samhälle, vi har alla visioner för framtiden.

Alla vi nollor och ettor som ibland inger ett visst hopp för framtiden, alla dessa uppdateringar som väcker vår nyfikenhet och förbättrar funktionen, en aldrig sinande ström av inbjudningar och gratisprover som får oss på gott humör, alla dessa individanpassade reklambudskap som hjälper oss att tro på och får oss att försöka välja rätt väg i livet.
Alla de som i stället för huggsexa och lurendrejeri försöker skapa en dräglig tillvaro på ärligt sätt, får snart gå med tiggarbössa för att bo och försörja sig och sin familj.

Eller har vi suttit stilla för länge, har vi blivit avtrubbade av all information och nyheter som når oss, har vi börjat ta digital samvaro för global samhällsgemenskap? Vad spelar det för roll om vi är uppkopplade och inloggade, om vi inte tar väl hand om våra medmänniskor och vår enda planet?

Har vi några visioner för framtiden eller börjar de ta slut, hoppet att vi kan göra världen lite bättre. Vi måste väll våga tro på ett samhälle där vi kan transportera oss, producera mat och framställa energi utan att samtidigt tära på jordens ändliga resurser. Finns det några gränser för vår fåfänga överkonsumtion och jakt på resurser.
Vi förgiftar jorden i jakten på uran, andra naturrikedomar och energi, utan tanke på att återställa de sår som uppstår i naturen, samvetslösheten breder ut sig. Rovfiske och jakt som hotar att utplåna vissa arter i vår natur.
Ibland grusas hoppet för en bättre framtid när man får läsa om all livsmedelsfusk, där köttfärs och innehållsförteckning inte stämmer med det faktiska innehållet. Där vinst och profit går före miljö, hälsa, respekt för medmänniskor och samvete. Äldrevård där våra gamla föräldrar blir bundna i sängar, blöjor bli vägda, slagna undernärda äldre som yra ramlar och slutar sina liv i misär och umbäranden.
När vi får läsa om våra ungdomar som i sin beroendeställning blir utsatta för sexövergrepp av sina tränare och lärare, mobbade och slagna av sina skolkamrater.
Vad ska vi med sociala medier och datorer till, om de inte hjälper oss människor ur fattigdom och misär, inte bidrar till att göra jorden till en underbar plats att leva på för alla människor. I stället för att försöka tillgripa kontokort och länsa kunders konton. När vi i det ständiga nyhetsflödet ständigt blir upplysta, förfärade, avtrubbade över allt det som försiggår.
Hur långt ska vi låta det få gå…
Bli först att kommentera
Etiketter:

Angående näthatet

Angående näthatet som brer ut sig som en farsot!

Det är förmodligen inget näthat, det är precis som med kiss & bajsåldern. Det är helt enkelt några äldre barn som kommit på några nya fula ord och det kittlar i nerverna för dessa att få använda en massa fula ord. Barn som protesterar mot vuxenvärden och som provar gränserna för att se vad som händer.

Det värsta är att om de får för mycket uppmärksamhet så fortsätter de med otyget och skriver en massa andra ord som de kommer på för ögonblicket och som hörs ännu värre i deras smutsiga öron just då. Vi som varit med ett tag och hört det mesta måste förstå vad det handlar om.
För övrigt är kvinnor väldigt underbara varelser som vi inte kan vara utan, inget är som att få krama om en kvinna och älska henne som hon är.
Givetvis ska ni inte ta någon skit, det ska ingen, men ryck upp er och låt inte några ”små” skitstövlar förstöra humöret för er, förmodligen mår de mest illa själva!
Bli först att kommentera
Etiketter:

Snart är odlingssäsongen här med nya möjligheter

Inför odlingssäsongen 2013

Har du sett vad som händer med en välskött rabatt eller trädgård om du lämnar den åt sitt öde ett år, fyra år eller längre. Allt det vackra försvinner under sly och ogräs.
Deras överlevnadsstrategi är dels att de är många dels att de gror tidigt, ofta innan nyttoväxter har kommit igång.
 

En del av ogräsen kan användas till, omelett, soppa eller sallad! Innehåller både mineraler och vitaminer! Har man möjlighet till en odlingslott så ska man inte tveka, varför inte nyttja resurserna som finns i naturen till något gott och nyttigt, när man ändå påtar i jorden! Dessutom är det väldigt rogivande att påta i jorden, det är något primitivt och jordnära som väcks till liv.
 

Det finns en uppsjö av recept som jag kommer att presentera här på denna sida!
 
SMAKLIG MÅLTID NÄR DET NU BLIR MÖJLIGT ATT PLOCKA OGRÄS TILL VÅREN!
Bli först att kommentera
Etiketter: