En näringsminister efter valet 2014 som sköter sitt jobb

En ny näringsminister efter valet 2014 som sköter sitt jobb

Det behövs politik, miljöbestämmelser och det behövs resurser och det behövs en näringsminister som har tid att sköta sitt jobb. Både hennes jobb och andra behövs för att norrland ska komma till sin rätt.
Vinster skatter och ett stort hål i marken, allt försvinner utom stora efterföljande miljöproblem som hotar Umeälven och bottenviken, det är orimligt att skänka bort våra naturtillgångar! Lika orimligt är att små kommuner ska investera i bostäder, skolor och vägar när bolagen visslar.
Den löjligt låga ersättning gruvbolagen i dag betalar för den malm de bryter. Det är orimligt att avgiften, som kallas mineralersättning, är två promille av värdet på den brutna malmen. Medans andra länder som Australien tar 30 %!
Gruvboomen är en möjlighet för Sverige och norrland, men det är orimligt att vi ska skänka bort ändliga nationella resurser som malmen till internationella gruvbolag.
Lika orimligt är att malmen ska utvinnas av tillfälliga arbetslag som bara slår sig ner på orten för att tömma berget, nu norrlänningar är det hög tid att ni står på er.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.