Gröna tankar!

Utsläpp för nöjes skull!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej! Har funderat på hur mycket utsläpp som görs i onödan för nöjes skull, ganska mycket faktiskt. Alla bilsporter, resor till Thailand och andra exotiska länder, inköp av produkter som förstör miljön.

Mycket verkar handla om status att visa att man har varit nånstans inför vänner, familj och kolleger. Har upptäckt två bra sidor på Facebook som är för tågresande och emot flygutsläpp som är en stor klimatbov Malena Ernman är en av medlemmarna i en av grupperna där.

Har själv inte tagit flyget sedan 2011 vilket känns bra. Har även sett att Heidi Andersson och Björn Ferry har som mål att minska  sina utsläpp vilket är superbra:). Blir så less på alla som flyger så lättvindigt överallt när vi står inför en stor klimatkris.

Vi kan alla bidra till något mindre bilåkande, mer tågåkande, samåkande. Hade gärna haft en elbil men än så länge får det dröja tills man får råd till en sån. Tyvärr verkar tillverkningen av dessa bidra till en del co2 utsläpp vilket är synd men det är ändå ett steg framåt i utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle. Skulle gärna vilja prova att åka interrail i Europa någon som provat detta?

Lets do something before it´s too late, shall we??

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Grönt är skönt!

Av , , 2 kommentarer 0

Hej allihopa! Detta är mitt första inlägg på denna blogg. Blir mest miljö och hållbarhetsrelaterat men även lite annat smått och gott.

+ Jag är glad för att allt fler produkter blir miljöinriktade på marknaden. Som till exempel Apotekets nya sortiment Ren logik. Svenskproducerat och miljömärkt. Lite dyrare men det kan det vara värt. Flera av Apolivas produkter är också svenskproducerade vilket är jättebra.

Har märkt att det finns många miljövänner där ute på Facebook jättekul att se. Till exempel grupper för tågsemester och så vidare.

+ Rebuy! Bra affär och man kan fynda mycket till bra priser. Enda minuset är att folk lägger upp smutsiga och trasiga kläder prylar till försäljning-skärpning!!

- Flyg och bilbranschens ihärdiga reklam trots ett eskalerande miljöhot. Såg på Facebook att några har klagat på Coops och Icas flygrabatt till sina medlemmar-vilket jag tycker är jättebra och skulle hellre vilja ha rabatt på SJ. Något de borde tänka på framöver. Travelers are the future-Nej, Green travelers are the future SAS!!!

 

Grönt=skönt:).

 

 

 

 

2 kommentarer

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar