Gröna tankar!

Utsläpp för nöjes skull!!

Hej! Har funderat på hur mycket utsläpp som görs i onödan för nöjes skull, ganska mycket faktiskt. Alla bilsporter, resor till Thailand och andra exotiska länder, inköp av produkter som förstör miljön.

Mycket verkar handla om status att visa att man har varit nånstans inför vänner, familj och kolleger. Har upptäckt två bra sidor på Facebook som är för tågresande och emot flygutsläpp som är en stor klimatbov Malena Ernman är en av medlemmarna i en av grupperna där.

Har själv inte tagit flyget sedan 2011 vilket känns bra. Har även sett att Heidi Andersson och Björn Ferry har som mål att minska  sina utsläpp vilket är superbra:). Blir så less på alla som flyger så lättvindigt överallt när vi står inför en stor klimatkris.

Vi kan alla bidra till något mindre bilåkande, mer tågåkande, samåkande. Hade gärna haft en elbil men än så länge får det dröja tills man får råd till en sån. Tyvärr verkar tillverkningen av dessa bidra till en del co2 utsläpp vilket är synd men det är ändå ett steg framåt i utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle. Skulle gärna vilja prova att åka interrail i Europa någon som provat detta?

Lets do something before it´s too late, shall we??

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Svenne

    Fotbollen i Sverige släpper ut en mycket större andel koldioxid än motorsporten .Har ett barn på 12 som spelar boll och vi reser ca 700 mil/ år till träningar och matcher. Och det är många föräldrar som inte idag vågar ta med andras barn och ansvara för dessa på grund av en stämning när ett barn skadade sig och de som körde bilen blev ansvariga.Så tar vi alla utsläpp inom idrotten så kommer motorsporten väldigt långt ner på listan.Men folk tänker inte riktigt rätt många gånger när man snackar mijö. Tror att krogbesöken i Sverige släpper ut mer än motorsporten, folk ska skjutsas till krogen och hämtas. Och att åka tåg funkar ju bara på sommaren om man vill vara säker på att komma fram, sen kostar det 3 gånger mer för en barnfamilj att åka tåg istället för flyg till Sthlm

    • sandra17 (inläggsförfattare)

      Ja absolut Svenne fotbollen bidrar säkert till utsläpp i massor. Träning är bra för alla men kan man cykla till och från träningen desto bättre.
      Tågen skulle säkert funka bättre om man investerade mer pengar i järnvägen och gjorde det billigare.
      Vore bra om man kunde samåka till krogen mer, men miljön är väl det sista man tänker på när man ska ut och festa kanske? Finns ju taxielbilar nu så det är ju ett alternativ:).
      Vi är nog allt lite egoistiska och det kommer nog att straffa sig förr eller senare..Kan en operasångerska som Malena Ernman turnera världen över utan att flyga så kan nog v andra det också??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.