Local Fashion Heroes.

Umeå har fostrat många duktiga modedesigners. De flesta känner väl till att Johnny Johansson från Acne kommer från Umeå. Även Sandra Backlund, Helena Hörstedt och personer bakom märken som Odeur, Noir et Blanc, E&E Glasses och JohannaN är härifrån. Det coola T-shirtmagazinet T-post är Umeåbaserat.Och det här är alltså internationellt kända varumärken/designers som säljer sina plagg och accessoarer över hela världen. Imponerande, eller hur? (Det finns säkert fler störa aktörer som jag missar att nämna. Sorry, i så fall)

Men det jag nu vill är att slå ett slag får våra lite mindre, men ack så duktiga, lokala designers. Helst skulle jag vilja berätta om alla samtidigt, men vi får ta det pö om pö.
I somras gjorde jag och fotografen Matthew Phillips ett modereportage med plagg från tre Umeådesigners: Idag, Systrami och Punkslöjd. Här bjuder jag på några fina bilder från den fotograferingen.

(Foto: Matthew Phillips. Modell: Anna Henningsson. Styling: Jag.)

 

Skymning i Gammlia 1 kopia

2014-IntoTheWoods-3 kopia

Skymning i Gammlia 5 kopia

Skymning i Gammlia 3

Skymning i Gammlia 2

2014-IntoTheWoods-15 kopia

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>