Välj Thoren Business School: Anledning # 1

Exempel på yrken du kan bli om du läser Business Program hos oss:

Efter studenten:
Marknadsassistent, projektledare, banktjänsteman, redovisningsassistent, administratör, marknadsförare m fl

Efter högskolestudier:
Civilekonom, advokat, revisor, vd, personalchef, marknadschef m fl

Under och efter utbildningen:
Egen företagare
 

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 2

Exempel på yrken du kan bli om du läser Commerce Program hos oss:

Efter studenten:
Butikssäljare, företagsförsäljare, exportsäljare, marknadsassistent, kommunikatör, inköpare, m fl.

Under och efter utbildningen:
Egen företagare
 

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 3

Exempel på yrken du kan bli om du läser Communication Program hos oss:

Efter studenten:
Grafisk formgivare, copywriter, fotograf, redigerare, informatör, projektassistent, webbmaster m fl

Efter högskolestudier:
Psykolog, socionom, journalist, personalchef, polis, informationschef, lärare mfl

Under och efter utbildningen:
Egen företagare
 

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 4

Vad innebär det att läsa på TBS?
Att studera på affärsgymnasiet skiljer sig en hel del från andra traditionella gymnasieskolor. Vår målsättning är att förbereda dig som elev för både universitetsstudier och ett framtida arbete. Förutom faktiska kunskaper som du får genom kurser värdesätter vi också andra kunskaper och kompetenser som behövs i näringslivet, t ex social kompetens, affärsmannaskap och kreativitet. När andra skolor jobbar med individuella studieplaner tar vi det ett steg längre och jobbar med coachning och individuella utvecklingsplaner – allt för att du som elev ska växa som människa.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 5

Av , , Bli först att kommentera 0

Du arbetar nära företag – verkligheten är alltid närvarande:
Som elev arbetar du nära riktiga företag, både när det gäller praktik och projektarbeten. Du kanske vill starta ett eget företag? Många av våra elever gör det. Vi arbetar också över ämnesgränserna, precis som det är i verkligheten och självklart har du som elev tillgång till både en bärbar dator och ett klassrum på internet för att klara av dina studier ännu bättre. Vi tycker också att internationell erfarenhet är värdefullt och därför får alla våra elever åka på en business trip, en affärsresa någonstans i Europa.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 6

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi vill att du ska trivas!
Vi har relativt små skolor och vi vill att våra elever inte bara ska lyckas, utvecklas och prestera. Vi vill mer. Vi vill att alla tre gymnasieåren ska ge något mer. Vi tycker att trivsel och kvalitet går hand i hand och att ett bra bemötande både berikar och utvecklar din skoltid. Vi gör allt detta för att du som elev ska vara i fokus och kunna prestera. Vi vågar lite mer, vi vill lite mer och vi bryr oss lite mer. Därför har vi skapat Thoren Business School.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 7

Av , , Bli först att kommentera 0

Vad ger våra elever TBS för betyg?
Vi vill bli bäst i Sverige och därför tycker vi det är viktigt att hela tiden utvärdera vår skola. Självklart är våra elevers omdömen en av de viktigaste sakerna att mäta då. Varje termin görs en undersökning bland samtliga elever på alla våra skolor där eleverna får svara på flertalet frågor och betygsätta områden såsom trivsel, kvalitet, lärarnas kompetens och engagemang mm på en sexgradig skala. Vår målsättning är att alltid ligga över 5,0 och det är med glädje vi kan konstatera att våra elever har gett oss höga betyg. Se tabellen nedan för vad våra elever ger för betyg till TBS.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 8

Av , , Bli först att kommentera 0

Framtid:
Vi vill hela tiden utveckla vårt koncept. Elever, lärare, personal och företag ger oss hela tiden input på hur vi kan förbättra oss, och vad vi bör satsa på för att ligga i framkant när det gäller att vara Sveriges Affärsgymnasium nr 1. Vi vill självklart ge våra elever de bästa förutsättningarna och därför satsar vi på goda idéer. Nästa år fortsätter vi arbetet med våra lärmiljöer. Vi vill utveckla ännu bättre flexibla miljöer på skolan som stimulerar och underlättar lärande. Och det stannar inte där. Vi kommer utöka samarbetet med näringslivet och universiteten och lägga en större del av lärandet utanför skolans väggar. För det är ju trots allt där som framtiden finns. Dessutom kommer vi påbörja ett arbete med att skapa företagsinkubatorer. En plats där elever, både under och efter sina studier, kan få utveckla goda idéer till företag med hjälp från företag och mentorer.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 9

Av , , Bli först att kommentera 0

Näringsliv:
På Thoren Business School samarbetar vi med hundratals företag och branscher. Det handlar om praktik, case och projekt. En del av lärmiljön är alltid förlagd på ett  företag –  t ex lär dig om sociala medier på en marknadsavdelning eller var med vid ett bokslut på en ekonomiavdelning.

Bli först att kommentera

Välj Thoren Business School: Anledning # 10

Av , , Bli först att kommentera 0

Universitet:
Ett nära samarbete med Universitet och högskola borgar för en utbildning i absoluta framkant. Vi besöker föreläsningar och samarbetar med universiteten så mycket vi kan.

Bli först att kommentera