Inför: Kiruna IF

Imorse klockan 10.15 befann vi oss på B-hallens is i Umeå Arena för att förbereda oss för den svåra bortamatchen mot Kiruna IF imorgon. Träningen innehöll bra intensitet och kvalité så vi får hoppas att intensiteten och farten håller i sig när vi väl står på isen i Lombiahallen.

Kiruna har vunnit 7 och förlorat 3 av sina 10 matcher och de ligger för tillfället på en andra plats i Div 1A, dock har de spelat 2 matcher mer än Asplöven som ligger 3a.
Vi har som de flesta kanske vet mött Kiruna två gånger på hemmaplan, då slutade den första matchen 2-1 till oss men då vann Kiruna skotten med 29-40, i den andra matchen vann tyvärr Kiruna med 2-4 men den gången var det vi som vann skotten med 44-19. Så inför den tredje och sista matchen mot Kiruna innan årsskiftet kanske det handlar om att förlora skotten för att vinna matchen??
Näe, vi och Kiruna är de enda lag som gjort 50 eller fler mål såhär långt i serien så det är två offensivt lagda lag som möts. Kirunas första kedja med Kim Sunna, Andreas Nyberg och Joel Törmä har tillsammans gjort 61 poäng, så det gäller att ligga extra nära i markeringarna när dessa grabbar är inne och rullar runt.
Annars så gäller det bara hitta farten direkt från start och spela som vi gjorde i andra perioden senast mot Clemennäs, gör vi det jobbet och sliter som vi gjorde är vi väldigt svårstoppade. Förhoppningsvis blir det en jämn och härligt kamp imorgon som vi går vinnande ur!

Matchens profil:

Namn: Mattias Eriksson
Ålder: 18 år
Position: Back
Nummer: 15

Hallå där Mattias, hur känns kroppen inför morgondagens match?
– Joo jag känner mig riktigt pigg så det kommer gå fort på isen imorgon.

Härligt att höra! Vanligtvis spelar du ju back, men imorgon är det forward som gäller, berätta.
– Stämmer mycket bra det, eftersom Rindestig insjuknat och att vi ska rullar på fyra forwards kedjor så går jag in som ytter.

Hur känns det inför det?
– Det ska bli väldigt kul, få lite fart på benen och bara köra! Har spelat center/forward hela mitt liv, skolades om till back i slutet av förra säsongen när jag spelade med Kramfors-Alliansen så jag vet vad som ska göras!

Kiruna IF borta, vad sägs?
– Det gäller som alltid att vara med från start. Kiruna har bra fart och väldigt bra spelare, så vi får inte ta några onödiga utvisningar och det gäller att förvalta chanserna vi får.

Imorgon blir det en lång bussresa, hur fördriver du tiden på bussen?
– Det brukar bli en hel del plugg från min sida, annars film, dator och en del skitsnack.

Som yngst i laget, vad gäller för dig på en bortaresa?
– Jadu, blev snabbt tilldelad rollen som filmansvarig, sen väljer jag plats i bussen sist av alla. Annars är det rätt lugnt, men för att undvika att få skit så hjälper jag till där det behövs.

Matchen då, resultat?
– Jämn match, det blir 2-4 till oss och jag hänger ett av målen!

5 snabba:
Kramfors / Umeå
Rock / Hiphop
Svart klubbtejp / Vit klubbtejp
Timrå / MODO
NHL 11 / Fifa 11

Tackar, till sist, vem kommer vara en utav de hetaste på isen förutom dig imorgon?
– Då måste jag säga David Muzito-Bagenda, han kommer göra ett grymt bra jobb över hela planen!

Upp med tuppen imorgon, följ matchen på stats.swehockey.se (öppnas i nytt fönster) nedsläpp klockan 17.00!

/ # 44

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.