Uffes blogg

Kommande regering

Alliansen får regara som minoritet. Det kan nog gå någorlunda hyfsat. Rögröna kan ju fälla regeringen endast när de tillsammans med sd mangrant röstar emot.

Jag tycker moderaterna kan vara generösa och låta allianskamraterna behålla samma antal ministerposter. Mats Odell uppfattar jag som ett bra komplement till Anders Borg. I stället kan vi kräva att riva upp den senaste sjöfyllerilagen – 0,2 promille begränsar rörelsefriheten.

En del i sjukförsäkringen kan behöva ändras. Den kvinna som de senaste dagarna och kring valet fanns i TV-inslagen ska givetvis ha sjukersättning. Däremot ser jag inget problem med den överläkare som kom upp i debatten några veckor tidigare. Han kunde bara arbeta 75%, vägrades sjukpenning för de återst. 25%. F-kass ville att han skulle jobba heltid hos Samhall. Men inget hindrar ju att han helt enkelt jobbar sina 75% som läkare utan någon sjukersättning för de återstående 25%. Det ger nog i allafall mycket högre inkomster än heltidsjobbet hos Samhall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>