Uffes blogg

Lagstiftningsraseri

Det har på sista tiden varit mycket om riksdagspolitikers besök hos oljebolag och på tennismatcher m.m. Det var nog lika bra att mututredningarna lades ner. Vi ska inte ha lagar om allsköns småtterier. Och visst är det bra när politiker är ute i verkligheten.

Men politikerna ska inte heller lagstifta för mycket om vanliga människors liv. Vi har många relativt nyligen införda lagar som borde tas bort och en del förbudsförslag från nykterister m. m. som inte ska införas.

Sexköpslagen i sin nuvarande utformning (där en av parterna i en frivillig överenskommelse mellan myndiga personer straffas) ska avskaffas. Den nyligen införda sjöfyllerilagen med 0,2 promille är en styggelse – det räckte med den förra lagen (även för skoter). Hastighetsgränser ska vara rimliga – inte för låga. Självklart ska ingen lägga sig i om föräldrar bjuder sina tonårsbarn på vin till maten. Ja, det var bara några exempel.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>