Ge mig!

Av , , Bli först att kommentera 0

Under min rast passade jag på att promenera iväg till en närbelägen butik, för att köpa lite frukt. Glad i hågen traskade jag tillbaka med en genomskinlig fruktpåse dinglande i handen. I påsen låg det fyra bruna, söta päron.

På vägen in till mitt arbetsrum passerade jag en grupp elever, som satt på stengolvet i korridoren.

-Kan jag få ett päron?, frågade en av dem.

-Nej, svarade jag.

-Men… jag är jättehungrig, sade eleven med ett lätt lidande anslag i tonfallet.

-Då får du väl gå till affären och köpa egen frukt, log jag tillbaka. Eleven repeterade mitt svar med tillgjord röst och gjorde sen tillägget "jävla snålkärring".

Bli först att kommentera

Kul att jobba!

Av , , Bli först att kommentera 0

Bokad för tre timmars jobb idag. Planerat in massor av privata aktiviteter under eftermiddagen!

Kom till arbetsplatsen i god tid. Fick veta att de ville boka mig för ytterligare två timmar! Jag kände blodsockret falla, eftersom jag hade räknat med kort dag hade jag ingen lunchmat med mig. Men, OK, ett par timmars förskjutning kan jag nog hantera…

En stund senare var det dags igen, kunde jag stanna ytterligare tre timmar? Javisst, men är inte det brott mot arbetstidslagen, att jobba åtta timmar i sträck, utan rast? Förutom de negativa effekterna för arbetstagaren personligen, menar jag?

I morgon är jag bokad för hela dagen. Hoppas att de tänkt på att lägga in ett avbrott för lunch…

Bli först att kommentera

Jag- jag- jag!!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Man behöver en tärning, för att kunna spela ett spel, men man tar alla tärningarna som finns, för att hindra klasskamraterna att spela spelet…

Bli först att kommentera

Sen ankomst

Av , , Bli först att kommentera 1

Dagens medmänskliga gärning var att jag ägnade mer tid än jag borde till att lyssna på en problemfylld medmänniskas tankar och funderingar. Hon var orolig och behövde någon som lyssnade och tröstade. Vårt samtal berörde mig djupt och jag kände mig sorgsen efteråt.

När jag lade på telefonluren hade klockan redan passerat lektionens starttid med tre minuter! Sorgsen ilade jag genom korridorerna, hämtade materialet på mitt arbetsrum, uppför alla trapporna och fram till klassrumsdörren. En unison kör mötte mig: DU ÄR SEN!!!, skrek kören.

Bli först att kommentera

Ultra- social katt

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag är lycklig (?) ägare till en sådan. Hon möter mig i hallen på morgonen när jag stiger upp och när jag kommer hem, lyckligt jamande och spinnande. Äntligen kommer Matte!

Hennes uppfattning är att människor är till för att kela med och de har alltid tid för sin katt! Hon klättrar upp på min axel och myser, om jag sitter stilla för länge, hon lägger sig glatt mitt på tidningen jag försöker läsa och sover på  min mage när hon får chansen. Aldrig längre bort än en meter…

Jag såg tecknen redan första gången vi träffades… Hon var den i kullen som kom först fram och hälsade, klättrade upp i min famn och kurrade. När vi fikade lade hon sig i mitt armbågsveck och somnade belåtet… Man kan nog säga att det var hon som valde mig den där gången och jag hoppas att hon inte har ångrat sig än!

Bli först att kommentera

Tips inför helgen!

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag erkänner! Jag tittar på sådana tv- program som "Du är vad du äter" m. fl.! Varje gång blir jag lika förvånad! Deltagarna i programmen får en aha- upplevelse varje gång de får lära sig att man kan laga mat från grunden, med färska råvaror…

Deras ögon spärras upp och med gapande munnar tittar de på när programmets näringscoach visar hur man lagar till de mest basala maträtterna. "Va! Görs potatismos av de där jordiga knölarna man kan köpa i affären? Är inte det något man rör ihop av pulver och vatten?"

Jag häpnar över den matkultur som visas upp i programmen, är det så här runt om i Sverige? Lagar inte svenska folket mat längre? Lever vi enbart på hel- och halvfabrikat och hämtmat?

Hemma hos mig lagar vi maten själva, vi mosar vår kokta potatis med stampen och tillsätter mjölk och kryddor efter behag. Vi bakar pizza till helgen, vi lagar köttgrytor och diverse fiskrätter. Sen fryser vi in det som blir över i portionsförpackningar och tar fram under den stressiga vardagen. Det går lika snabbt att tina en förpackning av vår hemlagade mat, som att gå till affären och köpa en färdig lasagne, tillaga den i mikron och äta. (Snabbare, faktiskt.)

Allt som behövs att du är läskunnig, har en bra kokbok och nån timme till övers. Prova! Ta dig tid till det, nu i helgen!

Bli först att kommentera

Vikarierapport del 118

Av , , 3 kommentarer 0

Mer än 50%, noga räknat 8 av 15, av eleverna spelar spel, surfar eller messar någon under lektionstid. Att det står i skolans ordningsregler att mobiltelefonen inte får användas under lektionstid bekymarar dem inte. Derar föräldrar bekymrar sig heller inte över denna regel och därför ringer de gärna till sina barn under lektionstid. Åtminstone säger eleverna att det är Mamma eller pappa som ringer…

3 kommentarer

Men hallå!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har redan ett betyg i svenska från grundskolan, så att du väljer att inte jobba med dina inlämningsuppgifter påverkar inte mig, på något sätt! Det är inte jag som får sitta uppe hela natten och arbeta när tidsgränsen närmar sig. Välj själv om du vill jobba under skoldagen, tid som du, enligt lag, är tvungen att till bringa i skolan, eller på din dyrbara fritid. Det är inte mig du lurar genom att softa dig igenom din arbetstid. Valet är ditt och du får själv ta konsekvenserna av det…

Bli först att kommentera

Tok- häst :)

Av , , Bli först att kommentera 1

Kan hästar "gå i barndom"? Jag bara undrar, eftersom min gamla 27- åring är pigg som tusan nu:) Han uppför sig som en nyinriden fyraåring: hoppar och studsar, busar och vill bara springa. Helst galoppera (snabbt!) hela vägen.

Fast jag tycker att det är roligt att han fortfarande orkar vara sån… Han har ju sina stunder när han är världens (nästan) bästa och lydigaste häst också!

Bli först att kommentera

Ett riktigt skitjobb

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag har jag påbörjat vårens stora projekt: mocka ur hästarnas hagar! För alla er oinvigda kan jag berätta att det rör sig om att mocka bort, alltså skotta bort, all (nästan) avföring som de små rara djuren släppt ur sig sedan i höstas… Som ni nog förstår så rör det sig om relativt stora mängder, det blir ju inga små högar varje gång!

Det finns en del stall som radikalt skottar ut dyngan med traktor, men inte i vårt stall. Där skottar vi ut den för hand! Vilket kan ge en del problem med ömmande ryggmuskulatur och träningsvärk, både här och där. Tråkigt är det också! Man går där i sin ensamhet och fyller skottkärra, efter skottkärra och tömmer på gödselstacken. Sliter med en tung kärra, bräddfylld med våt gödsel längs den leriga marken, inte undra på att hästtjejer ofta har starka muskler!

Det som gör det extra slitsamt är att, imorgon, när mer snö tinat bort, så har det tinat fram ungefär lika mycket gödsel till, som det jag mockat bort idag! Snacka om Sisyfos- arbete! Men vad gör man inte för de små raringarna? Dessutom var det ju soligt och varmt, och man kan alltid se det som ett ordentligt motionspass (behöver alltså inte ut och jogga ikväll?).

Ha en trevlig lördagkväll, allihop, och tänk positivt! (Det kanske snöar imorgon, så jag slipper se skiten… ;))

Bli först att kommentera