Modebrud.se

Vill du se snygg ut i 2018?

Av , , Bli först att kommentera 0

Ett helt nytt år är här och det betyder, för stilmedvetet, ett helt nytt utbud av modetrender att välja mellan. Så om du letar efter en redo reckoner med förutsägelser för 2018, ger designexperter dig en lowdown.

eh75mt-l-610x610-shoes-tumblr-boots-silver+ankle+boots-ankle+boots-high+heels+boots-sequin+shoes-silver+shoes-red+dress-dress-maxi+dress-slip+dress-v+neck-v+neck+dress-plunge+v+neck-underwear-bra

Modedesigner Aditi Lal kastar sin röst till förmån för athleisure. ”Färgblockering kommer definitivt att vara med i ljusa och livfulla färger och en kombination av flytande och styva tyger som arbetar tillsammans för att skapa eleganta silhuetter. Motiv och utsmyckningar kommer att användas minimalt bara för att ge outfiten lite pop. ”

När det gäller etniska mode, uppfattar Roopa Reddy, kreativ chef på House of Blouse, ”Säsongsförklädnad klämmer på den etniska modekretsen i Indien. Vad jag uppfattar som några av de bästa trenderna på etniskt sätt skulle vara återutseendet av färgen röd, väckande av traditionella tygutsmyckningstekniker och vävningar från hela världen, Indo-Western fusionskläder och nässtift med varje outfit. ”

Enligt henne kommer viktiga färger att vara röda, kamel, oker och orange. De som föredrar en mer neutral och diskret stil kan välja jordartade toner. Safari humöret och några militära bitar, i nyanser av grönt, är ett återkommande element som verkar flytta män mot en mer avslappnad och informell stil. I år är mannen i bermuda shorts moderiktig och blomsterkraften utmärker sig. De trendigaste stilarna kommer att vara bomberjackor, 80-tals stil jeans, checkar, överdimensionella tröjor, ryggsäck och ränder. ”

Bli först att kommentera

Modeens glamour

Av , , Bli först att kommentera 0

Swirling ner på landningsbanan är Zang Tois klänningar helt fantastiska. Hans bildtryckta kjolar leder vägen till en sensationell vår / sommar ’18 samling av eleganta mönster.

640x640_bonus-1

Denna kända designer kommer från ödmjuka början. Han föddes och uppfostrades i en liten by, Kuala Krai, i Kelantan, Malaysia. Han var den yngste av sju barn av en lokal matare. Vid 20 års ålder landade han i New York City och studerade på Parsons Design School. Som vanligt var hans samling fylld med en mängd olika utseende, även om Zang Toi är känd för sina underbara balkrockar.

Designer Marcel Ostertags samlingar är inställda mellan tradition och modernitet. Hans kläder ses på catwalksna i Shanghai, Peking, London och Wien och på Berlin Fashion Week. Han drar inspiration från naturen, möter intressanta människor, resor och främmande länder, men han glömmer aldrig sina rötter.

Hans kunder inkluderar Meile och Volkswagon. År 2006 ägnade han sig till modeens glamour med grundandet av sin egen etikett, Marcel Ostertag. Hans mode produceras exklusivt i Tyskland. Hans credo är ”kvalitet behöver kontroll.” Det är vad hans stil kräver och du kan känna det i alla sina delar.

Baserat i New York, är Tome ett kvinnoklädmärke grundat av Ramon Martin och Ryan Lobo 2011. Lobo och Martin träffades 1998 medan de studerade mode vid University of Technology Sidney. Martin fortsatte med att utveckla sina design-estetiska arbeten med Alberta Ferretti, Jean-Paul Gaultier, J. Mendel och Derek Lam. Lobo arbetade som stylist, journalist, designerköpare och varumärkesrådgivare i Australien.

Med detta lag följer formuläret funktion. Deras bitar är bärbara och lyxiga, men ändå funktionella i tillverkningar och intressanta kombinationer av färg och konsistens.

Bli först att kommentera

Meghan Markles modeval är en boon till hennes antagna Kanada

Av , , Bli först att kommentera 0

Sedan tidsåldern – eller när kreditkort uppfanns – var royals går, följer avgifter. Det finns Kate Effect, som har hjälpt till att flytta A-line och kneelängdsprodukt i nästan ett decennium nu. Sedan kom George Effect, och kort därefter kom den jämnare Charlotte Effecten. (Det började med filten hon svängde på den dagen hon mötte världen 2015.) Och som man kanske redan har förutsagt har Markle Effect gått starkt eftersom det blev klart att skådespelerskan Meghan Markle var seriös med henne nu- fästman, prins Harry. Vad skiljer Markles detaljhandel push från de andra, är dock dess unika kanadensiska böjd, enligt rapportering från The Cut.

71Ckf_u2GvL._SL2555556_

Markle växte upp i södra Kalifornien, men har bott i Toronto i sju år, där hon filmade USA-serien Suits. Det var också där hon var vän med sin stylist Jessica Mulroney, som också har arbetat med Sophie Grégoire-Trudeau, premiärminister Justin Trudeaus fru. Mulroney klädde Markle för måndagens tillkännagivande, per damtoalett dagligen. De valde en $ 750 vit päls av Ontario-baserad märke LINE etiketten och örhängen av Birk. Kappan utsåg ”inom några minuter” enligt varumärkeets grundare och president John Muscat trots att dess webbplats kraschade flera gånger på måndagen. Muscat berättade för WWD: ”Vi är inte ett stort företag och det är slutet på säsongen så vi lagrar inte mycket av dessa rockar. De är alla handgjorda. ”

Markles engagemangsalternativ val visade att hon fördubblas på kanadensiska märken även när hon kommer in i kungafamiljen. Mackage, den högklassiga ytterklädseln, fick sätta på sin läderrock efter att ha klädd det till Invictus Games i september, sa co-grundarna The Cut (och lycka till att hitta den i din storlek även nu). Hon parade det med en klänning från Aritzia, det Vancouver-baserade snygga mode-märket med en stil liknar en minimalistisk Zara. Märket är en av hennes favoriter, det verkar. En snabb bläddra genom en Markle modeblogg som ”Meghan’s Mirror” hittar henne i Aritzia samt andra kanadensiska favoriter från Sentaler till Soia Kyo till Smythe. Bara förra året designade hon gäst en linje för dammsäljaren Reitmans.

Bli först att kommentera

Fantastiska våren Tävlings Klänningar

Av , , Bli först att kommentera 0

Vårtävlingssäsongen är stressigt, vi får det. Det finns biljetter att sortera, en nyfärgad solbränna att blekna, rötterna ska röra upp och de stora biljettskorna för att spara på. Och innan du vet det, har du krossat huvudbonader, åkattraktioner och till och med punktering-tips, men glömde att få den damnaste klänningen.

Turn to a pop of Gen Z Yellow in this Alice McCall beauty. Add yellow-toned heels and a blush-pink hat for extra effect.</p>
<p>Dress, $490, Alice McCall at [davidjones.com.au](http://shop.davidjones.com.au/djs/en/davidjones/soiree-dress-1666-21295344--1|target="_blank"|rel="nofollow").</p>
<p>David Jones offers same-day delivery for Sydney residents, and same-day pick ups for all Australian stores.

Om du har lämnat inköpet av dina tävlingsdagstrådar till elfte timmen så är ditt nästa steg att hitta din perfekta klänning i en butik som kommer att få det till dig på under 24 timmar. Lyckligtvis har vi gjort allt benarbete för dig, så du måste bara slå ‘Lägg i kundvagnen’.

Här är nio fantastiska rasdags perfekta klänningar som kan vara på din dörr och under din fascinator på nolltid.

Ingenting säger ”för tillfället inspiration” som broderie anglaise spetsar och ballong ärmar. Lita på oss. Koppla den här skönheten med ett gyllene kronliknande huvudband, några läckra strappyskor och en slicka av rosa läppstift.

David Jones erbjuder leverans på samma dag för Sydney-invånare, och samlingsdagar för alla australiensiska butiker.

En strukturell draktor är det ultimata mittstycket, och det går med nästan vad som helst. Gå klassiskt med svarta tillbehör, eller lägg till ett slag av färg via några technicolor skor och / eller huvudbonader.
MyChameleon erbjuder leverans på samma dag.

Vänd dig till en pop av Gen Z Yellow i denna Alice McCall skönhet. Lägg till gultonade klackar och en rosa rosa hatt för extra effekt.
David Jones erbjuder leverans på samma dag för Sydney-invånare, och samlingsdagar för alla australiensiska butiker.

Bli först att kommentera

Fashion Council WAs Swim + Resort Series 2017

Av , , Bli först att kommentera 0

Solen, sanden och havet kommer att firas i all sin ära på de hetaste bananshowerna i WA, när Fashion Council WA presenterar sin fjärde Swim + Resort Series

Picture: Rex Features / Splash News

Njut av en helg med avslappnade sommarvibbar, pittoreska vyer som soluppsättningarna och det bästa av SS17 / 18 resort och badkläder samlingar.

Transporteras till Rococos skönhet i 1700-talet när Sealander går ner på landningsbanan. Understödd av en känsla av sultrig aftonglamour, omfattar samlingen utarbetade mönster, förgyllning, dekorativa målningar och en palett av ljusa pasteller. Denna romantiska upplevelse står bredvid en 80-talskvist med förstorade färger, överdådiga material och silhuetter av överdrivna proportioner, vilket ger en känsla av ljushet och rörelse som överstiger tiden. Det är ett nytt humör för slitage, där kvinnligheten är i full kraft.

Infunderas med samba själ, strömmar kläderna som om de drivs av musik och dans, med klänningar, kaftaner, bikinier och tillbehör med en eklektisk atmosfär. Märkets signaturstörningar skrivs genom ett kalejdoskop av färg, från Aztec-grafik till leopard, botanik, frukt och tropiska fåglar. Gå vilse i firandet och flytta till takt eftersom denna flamboyanta samling sätter på en energisk parade.

Kicking off en eftermiddag på City Beach med det senaste sommarutseendet, kommer den här unika stranden bana att presentera utväg kryssning och simma stilar för både kvinnor och män.

Våra finaste lokala designers, inklusive Ambra Maddalena, Amore + Sorvete, SKYE, Kirrikin Summer, Morrison, Ocean Zone, SEI Bella Aqua Wear och SKYE & Staghorn kommer att samlas för att visa upp obunden kreativitet och utsökt hantverk.

Bli först att kommentera

A dressmaker made this bride the gown of her dreams just 30 minutes

Av , , Bli först att kommentera 0

Many people dream of their future wedding, but not having a gown on your special day would be a nightmare.

YES DressDrama 25

Nathalie Lout found herself in that situation on September 24, when the gown she planned on wearing was seemingly held hostage by the store she bought it from, as we first read on the Daily Mail.

”I still don’t know what happened to my original dress,” Lout told the Daily Mail. ”I had my final fitting about 10 days earlier and was told that the dress would be ready on either the Thursday or Friday before the wedding and that they would contact me when it was ready.”

At 10:30 a.m., just an hour before the 11:30 a.m. ceremony, wedding photographer Lizzie Adams arrived at the venue where she found a distraught Lout without a dress for her own wedding. Panicked and without other options, Lout planned on wearing a white slip dress to her wedding.
Without missing a beat, Adams called Courtyard Boutique, a small business run by mother-daughter duo Rhiannon and Anne Moore. Within minutes, the Moores arrived and got to work.

Because of Lout’s petite stature, Anne had to work quickly to alter the dress to suit her height.

Anne began making alterations at 11 a.m. and was finished just after 11:30 a.m. Lout was fashionably late to her wedding, but she didn’t mind. The bride loved her dress so much that she was moved to tears.

”The dress was incredible and such a difference to what I thought I was going to have to wear. While I tried to stay calm – I did break down in tears when I first saw it,” she told the Daily Mail. ”So many people told me I looked ‘stunning’ and they could not believe that it was not the original dress as it looked perfect on me.”

Bli först att kommentera

Renovation transforms popular Yeppoon fashion store

Av , , Bli först att kommentera 0

SANDIE has left the building and Gypsy Lane owner Leanne Pomering said she was not coming back following the recent change of name and revamp of the popular Normanby Street shop in Yeppoon.

Leanne said the rebranding of the shop was a natural progression and fitting for the direction her business had taken.

”The shop has had four major renovations over the years and, after I bought my business partner out three years ago, I knew then the business would begin a journey of evolution,” Leanne said.

”I am thrilled with the changes we have made, we have some fabulous labels and designs that cater to all ages.

”Our style could be considered Gypsy BoHo which looks fabulous right across the different generations.

”In addition to our beautiful clothing, home décor and giftware lines, we sell locally made products which is all in line with our ethos of maintaining sustainability.”

Leanne said the shop was looking fabulous with new lighting that was much more environmentally friendly and there was accessibility for everyone, including mobility aides and prams.

”We still maintain a plastic bag free commitment and carry many cotton, bamboo and linen lines that really complement our environmental friendly stance,” Leanne said.

”We specialise in gemstone jewellery and crystals and carry an assorted range to cater to all tastes.”

Leanne’s greatest pride in Gypsy Lane is that her daughter now assists her with merchandising.

”My daughter has high end retail experience from Melbourne and I am thrilled to now have her helping me bring the shop into line with the times, my mother was also in the industry so it is a matter of pride for us that we have three generations of women making a career in the rag trade.”

Gypsy Lane will hold a VIP night in the near future at a date to be announced, follow them on Instagram and Facebook to keep up with all the shop goss.

Bli först att kommentera

Allt du behöver veta om kylningen NYA BAG DOMINERAR DIN INSTA-FEED RN

Av , , Bli först att kommentera 0

Din första tanke var probs, ”vad är det?”, Följde kort efter, ”hur får jag en?”. Welp, undrar inte längre, för vi fick svaren.

hs-2

 

Det nya varumärket på blocket heter Alt. Armor, som specialiserar sig i TDF monogrammed läderväskor som inte kommer att bryta mot banken. Och med priser från endast 149 $, är det ingen överraskning att de redan har sålt ut.

En av de fyra vännerna bakom det nya varumärket är Cosmos egen redaktionella koordinator Josh Joynes. Så vi satt naturligtvis med honom för att prata om hur det verkligen är att starta ditt eget företag, tillsammans med några användbara tips som han kanske har för andra som vill göra samma sak.

”Att starta ett företag är inte lätt,” bekänner han, ”och vi är alla så tacksamma att vi har varandra, för att vi alla tar med någonting till verksamheten. Vissa av oss är mer kreativa och designorienterade, medan några av oss förutser siffror och övervakar budgetar. För att starta ett företag måste du verkligen se till att du ger alla delar av ditt företag den tid och den uppmärksamhet det behöver – från förpackning till trycktäckning, måste någon vara överst på den. ”

”Vi fruktade mest att trenden och marknaden hade varit mättade, så vi spenderade lite tid över ideen. Men baserat på det överväldigande svaret, och säljs ut ur ”Initial Bag”, har den rädslan blivit befriad och vi är så glada över framtiden. Vi kan inte vänta med att fortsätta att designa nya produkter och experimentera med monogramming av metall. ”

Bli först att kommentera

Melbourne ends its spring fling as fashion week blurs the seasons

Av , , Bli först att kommentera 0

Melbourne is known for having four seasons in one day, and finally it can say that about its September fashion week.

1500353699910

The City of Melbourne has dropped the ”spring” in its upcoming fashion week to reflect the shift to more tran-seasonal dressing, although spring racing and summer collections will still feature prominently.

The move has the strong support of designers such as Rosemary Masic​, of Nevenka, who said the blurring of the seasons in fashion was one of the reasons she opened her own store, in Howey Place, seven years ago.

Over seven days and nights, Melbourne Fashion Week will host more than 150 events, including many that are free to the public.

The event will centre around Melbourne Town Hall but events will also take place at key places around the city, including the opening night Emporium parade under the stars on Little Bourke Street.

Due to construction in the City Square for Melbourne Metro, the festival forecourt will see areas of the Town Hall play host to free DJs, live music, and hair and make-up stations.

The festival will also continue its focus on sustainable fashion, with many of the featured designers part of the ”slow fashion” movement.

Masic said although fashion weeks encourage consumers to buy new seasons’ clothing, it’s up to customers to invest responsibly in their wardrobes.

Despite the tough retail climate, Masic said Melbourne designers and stores have an opportunity to succeed by offering great customer service and a point of difference in their product.

The shift to an edgier image for Melbourne Fashion Week will also see the event host a gala dinner on September 2 that will showcase the work of Australian ex-pat designer Martin Grant. The event, to be created by the team behind Tasmania’s Dark Mofo festival, will have limited tickets available for purchase.

Bli först att kommentera

Efter 242 år berättar Birkenstock på Paris Fashion Week

Av , , Bli först att kommentera 0

Det tyska hälsokonmärket Birkenstock är lite som en kale. Det är varken glamoröst eller exotiskt – ingen sparris, ingen quinoa – men det gör att folk mår bra, nästan dygdiga. Eftersom de vet är det bra för dem.

1da5729745d566ec9c2a6e6b802d8a0f
I går kväll i Paris var det här otroligt äckliga tyska varumärket (som grundades 1774) gjort någonting ganska oväntat. Det höll det som måste ha varit ett enormt dyrt showcase och fest i Tuileries trädgårds temporära utställningsrum. Det fanns en målbyggd paviljong, alla tallgångar och lugnande växtarrangemang. Det fanns en non-stop-show på 40 modeller med 115 olika Birkenstock-stilar. Caroline Issa svängde runt Issa-ishly fotograferas i en av dem. Det fanns massor av hälsosam och god mat (även om ingen kale som jag observerade), mycket mindre hälsosam dryck, plus picknickbord för att konsumera den. Det fanns även ett urval av Birkenstocks framgångsrika linje av korkfundament, läderstoppade sängar (vem visste?) För att överväga en post Birkenstock-titta på tupplur.

Så, som, vad? Varför försökte Birkenstock hålla sin praktiskt taget fot i dörren till Paris Fashion Week? Företagets hale och hjärtliga VD Olivier Reichert svarade sålunda: ”Vi har varit i modebranschen i så många år redan! Gå runt och fråga varje toppfotograf och stylist, de har alla på Birkenstock … ”
Det är sant. Massor av människor, oavsett jobb, bär Birkenstock. Men försökte han lägga till en modepatina till varumärket?
”Vi går inte in på arenan med de stora mode varumärkena,” svarade Reichert. ”Vi försöker bara öppna ett utrymme för att människor ska koppla av och ta en drink. Vi vill gå med i familjen, låt dem kolla vår nya samling. Men vi är inte på väg att driva mode mer – vi är okej, var vi är. ”
Birkenstock producerar för närvarande 1800 stilar av skor och är ett stort och kraftfullt framgångsrikt företag. Det behöver inte modevärlden att trivas. Sista nattens händelse föreslår dock att skölden av skodon har ambitioner för en subtil ompositionering: fortfarande hälsosam, fortfarande dygdig, men med en ny underton av lyxighet också. Mer avokado.

Bli först att kommentera