Allvaret börjar för Löven

Nu börjar det på riktigt för Björklöven. Så tror jag nog att de flesta känner. En säsong präglad av matcher som både spelare och supportrar har haft problem att tagga upp till har nu kommit till en fas som helt plötsligt handlar om att vinna eller försvinna. Har laget tillräcklig kapacitet för att klara av de uppgifter som kommer att komma, eller kommer sommarlovet tidigt?

I tidningen har vi vid ett par tillfällen informerat kring hur vårens upplägg med playoff och kvalserie ser ut, men det skadar aldrig med att dela med sig av informationen igen. I veckan börjar playoff två där Björklöven kommer att möta Nybro. Det är en matchserie där det bästa laget efter tre matcher går vidare till nästa playoffomgång. Där får Björklöven/Nybro möta antingen Asplöven, Huddinge, Vita Hästen eller Visby Roma. Även där är det bäst av tre matcher som gäller och laget som vinner den matchserien är klara för kvalserien till allsvenskan.

Björklöven kommer som nämnt ovan att möta Nybro i playoff två. Första matchen spelas på torsdag nere i Nybro, Småland och därefter väntar ett returmöte i Umeå på lördag. Skulle det stå 1-1 i matcher efter dessa matcher så väntar en sista avgörande match i Umeå på söndag.

Vad vet vi om Nybro då? Ja, laget slutade tvåa i höstens division 1 F, elva poäng bakom segrarna Kristianstad. Det följdes upp med en tredjeplats i allettan södra och en plats i playoff ett. Där vann Nybro mot Halmstad efter 2-0 i matcher. Nybro har likt Löven ett förflutet i allsvenskan, men har spelat i division ett sedan säsongen 09/10. Nybro har varit nära att ta sig tillbaka varje år, men har alltid snubblat på mållinjen. Det är alltså ett riktigt bra lag med rutin från dessa sammanhang som Löven nu måste ta sig an.

I Nybro återfinns två f.d. Björklövenspelare, Jens Ledin och Maksim Matushkin. Den sistnämnde har varit en av lagets absolut mest framträdande under säsongen och leder den interna poängligan med 34 poäng på 39 matcher. Noterbart är att Lövens Marcus Waldehagen och Joni Lindlöf har båda stått för fler poäng, 51 respektive 42, men då lagen spelar i olika serier blir de jämförelserna ganska intetsägande. Andra spelare som varit duktiga i årets Nybro är målkungen William Quist (18 mål) och Fredrik Näslund som gjorde flest poäng för laget i allettan.

Precis som utlovat kommer VK att följa playoff och en eventuell kvalserie väldigt aktivt. Jag själv kommer att åka ned till Nybro på torsdag för att bjuda på liverapportering, text och kommentarer kring matchen. Finns det frågor och funderingar kring något med Löven och playoff finns det ingen anledning att tveka utan lämna gärna er kommentar här i bloggen, eller skicka ett mail till mig på [email protected] .

Visst kommer det här bli spännande?!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.