Från steloperation till världscupen

Det här verkar vara säsongen då Västerbottens stora talangtrio tar ett kliv till i karriären. Monne Fjällström har redan debuterat i världscupen och tagit sin första europacupseger. Charlotta Säfvenberg har tagit sin första pallplats i europacupen – och nu får UHSK Umeås Lisa Blomqvist debutera i världscupen. 

Det är en imponerande resa som den 18-åriga Berghemstjejen har gjort de senaste åren. Efter att ha vunnit allt som ungdom, inklusive inofficiella ungdoms-VM Trofeo Topolino 2009, så kom karriärens första bakslag när hon klev in i junioråldern. I slutet av mars 2010 tvingades allroundtalangen till en steloperation i ryggen. Vägen tillbaka var mödosam. Och man hade kunnat tro att karriären skulle ta slut där. 

Men i januari 2011 var Lisa Blomqvist tillbaka som vinnare, då hon vann en Fis-tävling i Tandådalen. Och därefter har hon sakta, sakta jobbat sig tillbaka mot den forna formen. 

I de allra sista tävlingarna i våras tog hon ett par rejäla skalper då hon först slog Tanja Poutiainen i slalom, därefter slog den samlade svenska slalomeliten i Miss Lindvallen och därefter betvingade Jessica Lindell Vikarby då hon vann super-G-avslutningen i Hemsedal.

I höst har Lisa, som går på skidgymnasiet i Malung tillsammans med klubbkompisen Charlotta Säfvenberg, fallit på målsnöret i två interna kval till världscupen men fått lovord från landslagsledningen. 

Och när truppen till St Moritz togs ut i dag, ja då fanns Lisa Blomqvist med.

Det roliga är att hon är uttagen att köra ALLT. vilket i St Moritz betyder superkomb, super-G och storslalom.

Precis som Monne Fjällström är Lisa en tjej med skinn på näsan, som gillar utmaningarna i fartgrenarna. Här finns också en lucka att fylla. För där slalomlandslaget svämmar över av talangfulla 90-talister, så är det lite tunnare i fartgrenarna. 

Nu väntar debut i världscupen med start på fredag för Lisa Blomqvist, förhoppningsvis är det början till något stort.

Om inte annat har hon gjort en grym resa som tagit sig från en steloperation i ryggen till världscupen på 2,5 år.  

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.