Tina Maze och Loa Falkman

Det var vackert värre i Åre i kväll när snön föll och poängplatserna singlade in som snöflingor för de svenska tjejerna. Pallplatsen saknades men bredden finns och som man brukar säga, utan bredd ingen topp. 

Maria PH gjorde en helt okej tävling med tanke på att hon vaknade med yrsel, något som besvärade henne även under tävlingen. Förhoppningsvis är yrseln borta imorn i slalomen, då har hon pallplatschans. 

Mer? Blev mest nöjd med att se både "Bulan" Eriksson (i Åre SLK-mössa) och Bormio-världsmästaren Jonas Nilsson på plats. Tydligen var även Loa Falkman där och sjöng. Bommade det men jag hoppas att han brände av Symfonin, allt annat vore en skymf. 

På den internationella presskonferensen som avklarades i en soffgrupp i ett hörn i ett fotografrum (Tina Maze beskrev det som familjärt och mysigt) så fick trean Maze inte bara frågor om den brutna segersviten utan även om sin musikvideo.

Mitt omdöme? Tja. Okej för vara slovenskt. Maze sällar sig i alla fall till skaran av andra alpinister med musikambitioner. Som André Myhrer och Pernilla Wiberg. Inget slår dock såklart den här låten , en klassiker så evig som någon annan. 

Presskonferensen var för övrigt inte särskilt välbesökt i Åre. Är ont om skrivande journalister här, tror vi är fem-sex stycken bara. Det märks att det är juletider och VM-år och papperstidningskris. 

Nåväl. Ny dag i morgon. Slalom på programmet då. Kan bli bra!

PS. Om ni läser papperstidningen i morgon får ni läsa en intervju med Lisa Blomqvist efter skadan. Hon är redan i gång med rehabben och positiv som få. 

PS 2. Var en ny tung europacupdag för länsåkarna i alpinsvängne. Monne Fjällström ensam om att ta sig i mål. 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.