Populära Ferry fyra

Aftonbladet och Expressen roar sig så här på juldagen med lite listor. 

Expressen har rankat de 100 hetaste idrottarna i Sverige. Zlatan Ibrahimovic toppar inte oväntat.  Men ett par lokala profiler letar sig in på 100-listan också. Sprintfantomen Teodor Peterson är nummer 16, Jens Byggmark är 52:a och Björn Ferry 84:a. Dessutom har UIK:s Emma Berglund störtat in som 58:a på listan, men hon spelar ju fotboll så det tillhör en helt annan blogg. 

Aftonbladet har låtit Sifo göra en undersökning om vem som är Sveriges mest populära idrottare just nu. Zlatan toppar såklart. Men där klämmer sig Björn Ferry in som fyra med 9,3 procent av rösterna, slagen med bara 0,3 procent av Marcus Hellner. 

Ferry är mest populär bland 65-åringar och uppåt. Något han inte är helt onöjd med. 

– Det är jag och Vikingarna? Ja, man är ju gammal. Och de som har tid att titta på en torsdag är bland annat pensionärer, förklarar han sin folkkärhet hos det seniora gardet. 

På tal om Ferry. Han fick ingen inbjudan till stadiontävlingen i Gelsenkirchen i år. Men han var ganska nöjd med det när jag pratade med honom häromdagen. 

– Ja, annars hade jag väl varit tvungen att åka dit, sade Ferry som ju är inne i en träningsperiod hemma i Storuman för tillfället. 

Well, det var det. Bis später. 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.