Två styrkebesked

Var det här dagen då det vände för Björn Ferry?

Ja, kanske det.

Hans jaktstartlopp i Antholz var synnerligen imponerande. Han klättrade från 34:e till 11:e plats och synar man resultatlistan ser man att han hade tredje bästa tid på slutrundan och fjärde bästa åktid totalt. Det är lite av den Ferry som Ulfbåge och Grenemark brukar skrocka om inför varje slutvarv i varje skidskyttetävling. Man behöver inte vara kärnfysiker för att konstatera att det här var precis vad Ferry behövde inför VM. Nu kan han bli livsfarlig där i masstart/jaktstartsloppen. 

Över till lite alpint nu. Lotta Säfvenberg tog i dag karriärens första europacupseger. Oerhört imponerade sett till startfältet. Hon ledde med sex tiondelar efter första åket, och då fanns ändå Anna Swenn-Larsson, Therese Borssén och ett gäng andra världscupåkare på plats i Schrunz. 

Säfvenberg har gjort två tävlingar i världscupen, båda har slutat med tidig sorti. Det är ingen tvekan om att hon har farten i kroppen och fortsätter hon så här kommer hennes tid att komma även på allra högsta nivå. Nu handlar det bara om att "punkta ner sig" och fixa bättre startnummer i världscupen. 

Då kan det bli åka av även där för UHSK Umeå-talangen. 

Och hade Sverige inte haft en sån vansinnig bredd i damernas slalomlandslag, ja då hade Säfvenberg nog kunna varit aktuell för VM redan i år. 

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.