Ferrys bästa flyglinje

En ny späckad vintersporthelg är till ända. 

Björn Ferry visade nygammal form i lördags, i dag gjorde han en bra stafett men pallplatschanserna förstördes tyvärr återigen av Sveriges fjärdeman. Den här gången var det Magnus Jonsson som inte pallade trycket.

Snart är det VM, det är en stafett där med. Tyvärr är det lite rita-gissa-spring vem Staffan Eklund ska satsa på bakom Bergman, Ferry och Lindström. Men det lär bli någon av Magnus Jonsson eller Christoffer Eriksson. Sen är det bara att hålla tummarna…

(Ferrykuriosa: Han flyger hem till Storuman från mellaneuropa med sin nya favoritflyglinje. Hannover-Arvidsjaur, specialanpassat för biltestarna som finns i Norrbotten. "Helt perfekt, alla som bor tre timmar från Arvidsjaur borde flyga med det flyget om de ska till Tyskland" säger Ferry om den lite udda flyglinjen till Norrbottens inland). 

Jens Byggmark gjorde ett bra förstaåk och ett sämre andraåk i dag. Han var dock rätt tillfreds efteråt. Det var även landslagstränaren Johan Brolenius som sa så här om Byggmarks åkning. 

– Den var bländande. Nu är det bara att fila på lite taktiska detaljer och hålla huvudet högt, sade närkingen Brolenius när jag snackade kort med honom. 

Nästa Byggmark-uppdrag blir troligen en Fis-slalom i Westendorf på torsdag. Sen kör han världscup i Kitzbühel till helgen. 

Charlotta Säfvenberg orkade inte följa upp gårdagens seger med en ny europacupsuccé. Inte så konstigt. Nu väntar vila hemma i Umeå för UHSK-talangen som kuskat alperna runt i snart fyra veckor. Monne Fjällström blev 39:a i dagens slalom och UHSK:s Johan Pietilä Holmner hade en ny tung europacuphelg, urkörningar både i storslalom och slalom i första åket. 

På längdsidan var IFK Umeås Mimmi Björn (bilden) och Elina Rönnlund samt Täfteås Björn Sandström och Lyckseles Marcus Fredriksson på plats i Norge för den nordiska juniorlandskampen. Bäst gick det för Mimmi Björn som gick till final i sprinten där hon slutade sexa. Elina Rönnlund gick till semi i sprint och slutade åtta. Björn Sandström blev elva på distansen där Fredriksson blev 17:e. Sandström var även med i Sveriges förstalag i stafetten som knep andraplatsen där. 

Ni hittar alla resultat från övningarna i Norge här

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.