Bäst i världen

Magdalena "Monne" Fjällström blev i går juniorvärldsmästare i slalom efter en fenomenalt genomför tävling. Hon vann alltså med 44 hundradelar före Michelle Gisin och säkrade därmed Tärna IK Fjällvindens första JVM-guld (på den alpina sidan) sedan Anja Pärsons dagar

Monne är född 1995, fyllda 18 år, och har tre junior-VM kvar att köra.Det kan nog komma mera för henne.Inte bara med tanke på hennes ålder, utan även med tanke på hennes allroundskicklighet. 

Inför den här säsongen blev hon ruskigt omskriven, på grund av sin ålder, på grund av att hon kom från Tärnaby och fick världscupdebutera precis efter Anjas abdikering. "Monne" har gjort en bra säsong.

Hon har vunnit i Europacupen, hon har nu vunnit JVM-guld men fram till i går så har det kanske inte blivit det hejdundrande genombrott man trodde, sett till den medie-exponering hon fick i höstas.

Men det är inte många som tar en lika snabb väg till den absoluta världstoppen som Monnes jämnåriga kamrat Mikaela Shiffrin. För de allra flesta tar utvecklingen lite tid. Är man 17-18 år är det inte konstigt att det ibland går sämre och ibland går bättre. Därför är det här en nyttig säsong. "Monne", Lotta Säfvenberg (som också hade medaljläge i går), Lisa Blomqvist och de andra talangfulla tjejerna behöver först göra resultat i Europacupen så att de sedan får ett vettigt startnummer i världscupen. 

För "Monne" har det som sagt varit lite ojämna resultat i vinter, men i går visade hon sin fulla potential i Quebec. Hon slog ett knippe VM-åkare (Nathalie Eklund "bara" femma till exempel), hon gjorde det i ett mästerskap och tog sitt första junior-VM-guld.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.