Norrmannen hejar på Sverige

I går fick vi silver-Ida, fyran Emil och femman Stina. I dag fick vi presskonferens med svenska laget 8.30 i Predazzo på hotell Bellaria.

Damerna var först. Emma Wikén och Charlotte Kalla var populärast. Herrarna kom sen. Marcus Hellner var populärast på den presskonferens där Anders Södergren steppade in som Sveirges fjärdeman.

Ingen Johan Olsson alltså. Synd med på tanke på vilket praktslag han är i, men det var Olssons egen önskning att inte köra och förbundskapten Lars Öberg och tränaren Arild Monsen lyssnade på veteranen och gjorde som han sa. Alltså ingen Olsson i morgon.

Södergren trodde för övrigt att ryssarna skulle testa att köra för att spräcka fältet i morgon. Det trodde Monsen också, men inte på det klassiska utan på skejt-delen. 

Den stora frågan är ju annars hur man ska bli av med Petter Northug innan spurten? 

– Det går ju att hänga av honom, det visade de ju i Tour de ski, men då måste man köra hårt över lång tid och någon kanske måste vara villig att offra sig sa, Arild Monsen. 

– Ska man vinna guldet så måste man ju hänga av Petter innan spurten, sade Marcus Hellner. 

På herrsidan är det ändå ganska brett utbud om toppkandidater, med Cologna, Legkov, Poltoranin, Northug, Vylegzhanin med flera. Och kanske Marcus Hellner? Det bor i alla fall en norrman på mitt hotell som trodde på Hellner. Han nästan hoppades på Hellner. 

– Gulden behöver fördela sig lite så Norge inte tar allt, det är inte heller bra, sa min bordsgranne. 

Det blir även spännande att se sjövilde Calle Halfvarsson i morn. Han bangar inte för nåt och kan gå in i väggen efter 10 kilometer men lika gärna hänga täten länge. 

På damsidan? Lycka till att knäcka Johaug, Kowalczyk, Björgen. Problemet för Kalla (och Wikén) blir ju att hänga med på den klassiska delen. Är de med vid skidbytet kanske det kan bli en rolig eftermiddag.

Annars i dag? Jag har varit usel på att fota och märker nu att fotolösa inlägg blir ganska tråkiga. Men jag träffade i alla fall Tomba på eftermiddagen. Han satt uppe i en restaurang på stadion och skrev autografer. Sen fick jag ett par minuter för några enkla frågor. Han tyckte att han var för "heavy" för att åka längd.

Det snöar annars här i Val di Fiemme i kväll. Det kan bli snö i morgon med. Då blir det vallafest.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.