Kallas stora chans – men håller hon?

Ruuths VM-resa är över, men fortsatt återstår några riktigt trevliga VM-distanser på längd-VM. 10 kilometer fritt först ut och därmed Charlotte Kallas största individuella chans.

För något år sedan hade jag defenitivt hållit henne på en prispall, och när nu Justyna Kowalczyk försvann så råder det inte längre någon tvekan om att hennes chanser ökat. Dessvärre känns det dock som att Kalla inte längre är den Kalla som vi lärde känna för några år sedan. Eller snarare kanske hon inte utvecklats som vi hoppats I dagens Expressen kritiseras hon från norskt håll i ämnet:

– Det är bara att se till mig själv. 2010 var jag långt efter Charlotte rent tekniskt. Det är jag inte längre, säger exempelvis Therese Johaug.

– Egentligen inte alls, säger norske damkaptenen Egil Kristiansen på frågan hur Kallas teknik utvecklats.

Charlotta Kalla vann OS-guld i Vancouver, men det var också då som hon senast vann på distansen. Marit Björgen har enligt Expressen vunnit samtliga 10 fritt som hon ställt upp på efter det. Återstår att se om Charlotte kan vända på trenden, men jag är tveksam.

Min pall idag ser ut enligt följande:

1. Marit Björgen
2. Therese Johaug
3. Charlotte Kalla

Men ni ska veta att jag är väldigt orolig för en helröd prispall även idag.

Första start 12.45, men Kalla sticker iväg 13.17.

En kommentar

  1. Axel

    Jag tror norrmännen har helt rätt i att Kalla inte utvecklats nämnvärt. I stakning har hon blivit något bättre, men hon är helt beroende av superskidor och hårda spår för att ha en chans i klassiskt. Hon har nämligen fel vinklar i överkroppen; huvudet är alldeles för upprätt och det fungerar inte när man ska diagonala uppför.

    Norskorna tränar mycket tillsammans och pushar varandra och tränar helt enkelt mer än Kalla, som skulle behöva bättre sparringpartners.

    Det är rätt dåligt gjort av hennes tränare att inte ta tag i det här på allvar. I somras fick Kalla vara med på ett norskt läger, och först då blev det tydligt hur mycket mer de tränade.

    Åkare som Kikkan Randall och Jessica Diggins har tagit jättekliv, medan Kalla har stått kvar och stampat på nästan exakt samma nivå. Det duger inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.