Premiär som bådar gott

Såja. Då var premiären i Sölden avklarad.Och snacka om att Maria Pietilä Holmner gav ett glatt och starkt besked! Det blev en fin sjundeplats efter synnerligen stabil och linjesäker åkning i både första och andra åket. En fingervisning om att hon är på väg att hitta tillbaka i storslalom. Nu är ju Sölden speciellt, det är en hel månad till nästa storslalomtävling, men givetvis är premiären en indikation, särskilt när det går så pass bra som det gjorde för Maria PH i dag.

”En bra boost för självförtroendet” sa damchefen Fredrik Steinwall när jag surrade med honom efter tävlingen.

Kan UHSK Umeå-åkaren nu bygga vidare på det här och hitta ännu mer trygghet i sin åkning kan det nog bli en rätt rolig vinter – både i storslalom och i slalom.

Starkt också av Jessica Lindell Vikarby som blev åtta, två svenskor topp tio i storslalom har vi inte varit bortskämda med de senaste åren.

Monne Fjällström fick det däremot inte alls att funka. Inte så oväntat. Hon har fortfarande en lite längre väg att vandra till toppen i storslalom än i slalom. Samtidigt var hon i gott sällskap. Fjolårsdominanten och favoriten Tina Maze slutade ju först på 18:e plats i dag, något som nästan kan betecknas som ett totalhaveri. Maria PH gjorde sitt bästa storslalomresultat på två år i världscupen, för Maze var det omvänt, hennes sämsta på två år. Hon har inte gjort en så dålig storslalom sedan premiären i Sölden för två år sedan då hon kom 23:a.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.