Full fart

Ni kanske sett bullentinerna från dagen om att Monne Fjällström får göra världscupdebut i fart på söndag då det vankas supercomb i Altenmarkt/Zauchensee. Det blir spännande att se hur det går där, Monne är såklart oerfaren men inte helt oäven i fart. Även om det såklart är ett rejält steg till världseliten. Men man ska börja någonstans och det kan vara bra att prova på lite lätt för Tärnabytalangen.

ooo

Monne, Lisa Blomqvist och Charlotta Säfvenberg kör för övrigt europacupslalom i dag. Men det finns inga liveresultat från tävlingen så vi får återkomma hur det har gått i ärendet.

ooo

Branddrama i Ruhpolding. Otäckt för skidskytteledarna. Men de klarade sig levande och det är naturligtvis det viktigaste en sån här gång. Vilhelminavallaren Mikael Persson? Han vikarierade ju lite i A-landslaget under försäsongen men just nu vallar han för IBU Cup-laget (där Ted Armgren ska köra i helgen). Och han var med andra ord inte på plats i Ruhpolding.

ooo

För utomsocknes läsare kan jag meddela att det, ta i trä, snöar lätt i Umeå och att det ju nu utlovas kallgrader ett par dygn. Snökanonerna lär gå för högtryck och skid-SM-arrangörerna hoppas verkligen få ihop snö till 3,75-kilometersslingan, eller en så lång slinga som möjligt. Enligt banchefen Per Rönnlund hoppas de ha SM-banorna öppna för träning onsdag 11.00.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.