Inget poängfokus för PH

Folksam Cup-finalerna på skidor inleddes i Östersund i dag med tekniksprint, som enligt de inblandade blev mer sprint än teknik då man fick ändra om banan på grund av värmen. Men bra gick det hur som. För Linn Svahn, Lycksele IF, vann D15-klassen och Moa Lundgren, Täfteå IK, tog hem D16-klassen. I H15 var Simon Karlsson bästa länsåkare på sjätte plats och Lukas Adolfsson blev länsbäst i H16 med en tionde plats.

Under lördagen körs prolog i klassisk stil och sen fristilsjaktstart, på söndag vankas stafetter som avslutning. Det kan nog bli fler pallplatser till Västerbotten under helgen.

ooo

I morgon kör Maria PH slalom och på söndag storslalom i Lenzerheide. Surrade med henne på telefon i eftermiddag. Hon fokuserade inget på cupsammanställningen.

– Nej, jag fokar bara på att göra bra tävlingar, tänker jag på poäng i cupen blir det fel fokus, konstaterade hon.

ooo

Det var ingen lyckad dag vid europacupfinalerna i Andorra i dag. I alla fall inte för länstrion Säfvenberg, Blomqvist och Fjällström. Alla dundrade ut i storslalomen.

Men hatten av för Ylva Stålnacke, Kirunaåkaren bosatt i Tärnaby, som blev 14:e i dag och därmed vann storslalomcupen i EC.

ooo

Hoppla vad stark Teodor Peterson var i dag! Bra tryck i stakningen gav första segern på dryga året. Och framförallt lovande inför nästa års VM med tre svenska herrar på pallen. För att inte tala om Stina Nilsson, ett års träning till på det där så kan det bli bra på hemma-VM.

ooo

Äldre junior-SM körs i Gällivare i helgen. Men YJSM-drottningen Hildur Karlsson åker inte dit.

– Det har varit rätt mycket på slutet så jag stannar kvar här i Malung (skidgymnasiet), nästa tävling för mig blir nog stora SM i Tärnaby, säger Bygdsiljumstalangen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.