Expertens tips inför Sölden

Vi fortsätter världscupuppsnacket inför helgens storslalom i Sölden.

Slog en plingel till förre landslagstränaren, Anja Pärson-parhästen och blivande Vinterstudio-experten Mikael Junglind och kollade hans tips inför helgen.

– Vi har så pass många topprankade svenskor så har vi en eller två topp sex så vore det magiskt bra. Vi får väl hoppas mest på Maria då hon ju är Umeåbo i själ och hjärta. Sedan brukar Tina Maze alltid åka bra i Sölden, Anna Fenninger är också alltid bra och jag tror Lara Gut kommer att vara med om det, säger Junglind och fortsätter.

– Men det är en tuff backe och tävling. Det är den mest utmanande tävlingen på hela säsongen.

Vilka tippar du på herrsidan?

– Jag tror Hirscher vinner, sedan Ligety som tvåa och sedan finns det en ung fransk åkare som heter Faivre. Han gjorde några bra tävlingar förra året och jag har fått ett litet stalltips från de franska tränarna om honom.

Söldentävlingen är ju utslängd ett par veckor innan världscupcirkusen drar i gång på riktigt. Hur viktig är den här tävlingen?

– När jag jobbade med Anja så sa vi att om det gick bra så var det jäkligt viktigt, om det gick dåligt spelade det inte så stor roll. Men det är ju lite drygt en månad från Sölden till nästa storslalomtävling, så man har gott om tid att jobba med de detaljer som kanske inte fungerar i Sölden.

Du ska vara med i SVT:s Vinterstudio i vinter. Vad säger du om det?

– Det känns kul att få ha en tånagel kvar i sporten. Det blir tre helger till att börja med. Det känns kul att få vara med och göra sporten begriplig för fler människor.

ooo

Maria Pietilä Holmner-snack kommer för övrigt i morgondagens tidning. Hon startar som nummer 7 i första åket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.