Rivalens svar till Byggmark

IMG_1997

Sverige har hållit presskonferens på hotell Sokos i Levi.

Fullt hus? Ja, i alla fall med svenska åkare. Åtta damer och sju herrar fyllde upp presskonferenslokalen. Sverige har minst sagt en imponerande bredd i slalom och lördagens tävling börjar med en svensk dubbel. Frida Hansdotter startar som nummer 1 och Maria Pietilä Holmner som nummer 2. Lotta Säfvenberg är 27:a och Lisa Blomqvist 42:a.

IMG_2000

Fullt fokus på Jens Byggmark? Inte enbart, men han trivdes med att vara tillbaka i rampljuset i alla fall (på bilden grillad av TV4).

Fullt tryck från media? Njae, mediabranschen kanske inte är världens mest expansiva bransch just nu och det märktes även i Levi. Förutom TT var bara VK/Folkbladet och Norrbottens-Kuriren närvarande på presskonferensen av skrivande press. Det är nya tider.

ooo

Annars då? SVT-duon Anja Pärson och Mikael Junglind dök upp till presskonferensen i sista minuten.

– Vi hade planerat på minuten. Vi åkte 7.40 från Umeå hade fyra minuter till godo, konstaterade Junglind fortfarande svettig efter bilfärden.

Västerbottensåkarna har för övrigt full stöttning hemifrån nu när världscupen avgörs nästgårds (kring en 60 mil från Umeå). Lisa Blomqvist och Lotta Säfvenberg hade båda sina föräldrar på plats på hotellet, Tom Pietilä fanns givetvis på plats och även pappa Uno Byggmark ska vara på plats i Levi.

ooo

Det rullar ut ett par plusartiklar på webben kring 18.30-snåret. Där kan ni läsa om Charlotta Säfvenbergs smärtor i vintras, Maria PH:s löfte och Jens Byggmarks bonusavtal där han går all-in.

ooo

Men redan nu kan ni kolla in det här klippet där ni får veta att Lisa Blomqvist verkar vara mest allmänbildad i landslaget, att Jens Byggmark hellre har stora lår än flinka gitarrfingrar och att ett vad kan sluta 10 000 följare på instagram. (OBS! Tittare i Vännäs ombeds ta ett djupt andetag innan ni ser klippet).

ooo

Rivalens svar till Jens Byggmark? Jo, Byggmark anklagade för ett par veckor sedan norrmannen Henrik Kristoffersen för att ha stulit hans skidor (som försvann i Sölden). Kristoffersen bor på samma hotell som undertecknad och när jag sprang på honom var jag ju tvungen att fråga…

– No comments, skrockade Norges framtidsman först.

– Jag läste om det där på SVT och det är surt att det ska hända, sade han sen.

Så det var inte du som stal skidorna?

– Nej, det kan jag dementera.

Vad tror du om Byggmarks chanser på söndag?

– Det är svårt att säga. Han har varit borta i ett år och jag har inte sett honom åka. Men han är ju snabb, vi får se på söndag helt enkelt!

ooo

I morgon kör damerna här i Levi. Återkommer med ett inlägg då.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.