Storstilat Sömskar

Linn Sömskar dumpades efter en svag säsong från landslaget i våras – men tog nya tag, flyttade till Falun och bytte tränare. Nu får hon sin revansch och belöning då hon blivit uttagen till tävlingarna i Davos.

För att lyckas i skidor krävs som bekant hur många timmar som helst, och det är inte jättemycket pengar att tjäna om du parkerar strax utanför Världscupen. Att då ta sig tillbaka som Sömskar gjort är inte annat än storstilat! Nu är detta såklart bara en enskild världscuptävling, och misslyckas hon här så dröjer det säkert till nästa chans – men hon är i vilket fall som helst åter i landslagssnacket.

Lite tråkigare är det faktum att såväl Simon Persson som Jonna Sundling saknas. Båda har fått en väldigt tuff säsongsinledning, och det är som bekant nästan a och o att leverera direkt för att få åka i de tidiga VC-tävlingarna.
Helgen innan jul väntar en Skiathlon samt stafetter i La Clusaz, och där lär ingen av dem åka. Där efter är det Tour de Ski, och jag skulle bli rätt förvånad om någon av dem står på startlinjen då heller. Troligtvis dröjer det till andra halvan av januari innan vi får återse dem i landslagsdressen på nytt. Trist, för båda har så otroligt mycket mer i sig än de visat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.