Juniorerna står för framgången

Det blev ingen succé direkt för Västerbottens bidrag till skandinaviska cupen i Falun i dag. Jonna Sundling åkte i mål på en blygsam 54:e plats, Teodor Peterson tog sig inte ens in topp 100 och Robin Norum blev bäste västerbottning som 73:a.

Förhoppningsvis blir det bättre i morgon då det körs klassisk sprint på VM-banorna. Sundling ska vi inte ha alltför höga förväntningar på, för henne handlar det bara om att komma i gång och hitta någon slags vettig känsla inför det som återstår av säsongen.

För Peterson är det ett viktigt avstamp mot VM och en kontrollstation att formen är på rätt väg inför VM-festen.

ooo

IMG_0143

Men då seniorerna inte rosade marknaden i Skandinaviska cupen var det tur att juniorerna levererade i Torsby på JVM-testet där. Peter Nilsson kom tvåa, Marcus Grate trea och Elina Rönnlund tre. Tre länsåkare på pallplats och på söndag tas truppen ut till junior-VM i Kazakstan i februari.

– Jag hoppas att jag kommer med i truppen, säger Lycksele IF-åkaren Peter Nilsson som rankar framgången i Torsby som…

– Den högsta i karriären. Målet var att köra så bra som möjligt och ta mig till finalen, säger Nilsson som alltså slutade tvåa i H17-20-klassen.

Riktigt bra jobbat av både Nilsson och Grate!

Elina Rönnlund var också rätt så nöjd med sin tredjeplats.

– Det var helt okej, men jag tappade lite i början på stakningen. Det var bättre när jag fick diagonala, säger Rönnlund som fick se sig slagen av Emma Ribom, Kalix, och Hedda Bångman, Offerdal, i finalen.

– De ryckte i sista backen och då hade jag ganska stumma ben, säger IFK Umeå-åkaren Rönnlund som ju var med på JVM redan i fjol och som lär få en ny chans i år.

För juniorerna väntar nu fristilslopp (5/10) kilometer under lördagen och sedan masstart i klassisk stil på söndag.

Kommer nya framgångar för Västerbotten då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.