Sista chansen innan VM

Kvällsslalom i Flachau i kväll. Det är sista rycket för de alpina teknik-damerna, kvällens världscupslalom är nämligen den sista tekniktävlingen före VM.

Frida Hansdotter, Sara Hector och Maria Pietilä Holmner är förhandsnominerade till VM på damsidan, de är nominerade dit för slalom (Hansdotter och Maria PH) och storslalom (Hector). Både Hansdotter och Maria PH kommer garanterat få köra både slalom och storslalom, mest troligt får även säsongens utropstecken Sara Hector göra det. Då återstår en damplats i slalom och den är vikt för Anna Swenn Larsson.

Charlotta Säfvenberg? Ja, hon behöver nog en övertygande topp-åtta-placering om hon ska vara med i diskussionen om en VM-plats.

ooo

Teknik-herrarna har ett annat upplägg mot VM. De kör på söndag i Wengen och har därefter två världscupslalom till innan VM. Frågade Maria PH vad hon tycker om upplägget, där teknik-damerna har en lång tävlingslös månad före VM.

– Det är lite olika varje år och för min del är det inget problem. Jag ser det som positivt att jag kan få in ett längre träningsblock där jag kan köra både fysträning och skidåkning och komma lite toppad till VM. Jag behöver inte få in något tävlingsmoment, och vill man ändå ha tävlingar så finns ju europacupen, säger hon.

ooo

Här är Startlistan till Flachau där Maria PH går ut som nummer 3 och Charlotta Säfvenberg startar som nummer 37.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.