Norum siktar på landslagsdressen

Förra veckan ringde jag runt till skidåkarna i länet för att kolla läget inför säsongen och hur de hanterar den varma och hösten och snöbristen. Den artikeln hittar du här.

Men vi pratade även om andra saker. Vi kan börja med den Robin Norum som spenderade sommaren på rullskidor och nu kan titulera sig världscupmästare.

2012 fick IFK Umeås Robin Norum chansen i världscupen vid tre tillfället. En gång, i Lathi, lyckades han kvalificera sig från kvalet som 22:a åkare. I kvartsfinalen tog det dock stopp för Umeååkaren som blev 18:e åkare totalt och samlade på sig 13 världscuppoäng. Efter det har det varit lite tyngre för Norum som mest hållit till i Sverigecupen. Nu har han dock siktet inställt på högre mål.

– Det skulle va kul att få ta sig in och åka i landslagsdress igen. Mitt största mål är att ta mig till världscupen i Falun och Stockholm, där finns det ju en nationell grupp så det är nog lättast att slå sig in där, säger han.

Förutom möjligheten att få åka någon världscup är det Scandinaviska cupen som fokus ligger på.

För några år sedan flyttade han till Falun och han känner att flytten och miljöombytet har gett resultat..

– Jag har fått en bra träningsmiljö och en ny tränare. Dessutom har jag fått hålla mig frisk och haft bra kontinuitet sedan april och det har känts riktigt bra. Jag gjorde ett maxtest på rullband för några dagar sedan och det visar att jag får högre nivå i kapacitet, säger Robin Norum.

Redan nästa helg får han mäta sina krafter mot Sverigeeliten när det är dags för skidpremiär i Bruksvallarna.

– Jag tänkte åka alla tre distanser. Bruksvallarna är dock jättesvårt med stora startfält – det är svårt att veta om man hittat formen, säger Robin som ändå siktar på en hyfsat bra placering.

– Kunde jag komma topp 15/20 så vore det jättekul, säger Robin Norum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.