Nordström: ”man glömmer nästan bort hur jobbigt det är”

Segraren i herrloppet över tio kilometer var föga förvånande Petter Northug, det var även föga förvånande att han körde i en någon sorts Sverigedräkt – den mannen vet hur man provocerar.

Bland länsåkarna var det framförallt Robin Norum och Erik Silfver som gjorde det bäst som hamnade på 31 och 32 plats. Det är för tidigt att lägga några värderingar bakom de placeringarna, men det ska bli spännande att se vad de kan göra på sprinten. Robin Norum åker även imorgon medan Erik Silfver tar en ledig dag.

Klubbkompisen David Nordström, som satsat på hinderbanetävlingen Toughest, bytte hinderlöpning mot skidåkning.

– Det är jobbigt, man glömmer nästan bort hur jobbigt det är under sommaren, men det är roligt att komma igång igen. Det har gått så fort senaste månaden och det är roligt att köra igång, säger han när vi pratar efter loppet.

Han uppskattar det kyliga vädret.

– Det är roligt att se snön, vi var uppe en sväng till Rovaniemi förra veckan, men hemma lyser den ju med sin frånvaro. Vi får hoppas att det blir lite kallt nu så att de kan börja komma igång med konstsnön så man kan få några timmar på snö, säger Umeåbon.

Han tycker att formen känns god och kommer att köra både lördag och söndag. Han tycker att det är skönt att få till några distanslopp innan det är dags på sprinten som han har siktet inställt på.

– Jag vill få något till lopp i kroppen innan sprinten, säger David Nordström.

För landslagsåkaren Teodor Peterson blev dagen ett misslyckande. Han berättade att han kände sig seg och, som han uttryckte det, inte hade någon fart i kroppen. Nu siktar han istället på att ta en lugn dag på lördag och sedan satsa på seger på söndag.

Inte heller Simon Persson hade någon lyckad dag.

– Det var skitjobbigt, jag hade hoppats att det skulle kännas bättre i kroppen. Idag kändes det inte bra. Jag blev trött alldeles för snabbt, säger Simon Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.