Tankar om sprintstafettlagen

Dags att ge sig ut i tävlingsspåren igen, men först tänkte jag dela med mig om mina tankar vad gäller sprintstafettlagen som Rikard Grip släppte i morse.

Jag ska vara ärlig och säga att jag var lite orolig för Teodor Peterson, han såg inte alls bra ut under sprinten medan Oskar Svensson var nära att gå vidare från sin kvartsfinal. Men jag tycker ändå att förbundskapten Grip gjorde ett bra val. Peterson har visat sig vara uthållig och är van vid dessa situationer. Kul också att se Emil Jönsson i en sprintstafett. Det borde passa Jönsson som har visat allt bättre form på längre distanser. En sprintstafett är mer distans än sprint då åkarna kör sprintbanan tre gånger per heat. Det blir nog svårt med ett guld, men varför inte ett brons – där tror jag att laget har en bra möjlighet.

Vad gäller damerna, Stina Nilsson och Ida Ingmarsdotter, så är det ett riktigt starkt lag som kan vara med och slåss hela vägen upp i toppen. De är båda riktigt starka och har även gjort bra insatser på distanslopp, samtidigt har de snabbheten. Båda har även en revanschvilja då det inte blev några medaljer under sprinten. Det kan bli riktigt roligt på söndag.

Återkommer ikväll med mina tankar från skiathlonloppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>