Kalla borde ta ett nytt silver

Det blev en något hektisk första dag tillbaka på redaktionen och därmed hann jag aldrig blogga. Det var även en tävlingsfri dag, men idag kör både jag och VM-tävlingarna igång igen. Sverige verkar få sätta sitt hopp till Charlotte Kalla även i fortsättningen.

Idag väntar Kallas favoritdistans 10 kilometer, visserligen i klassisk stil, men den här säsongen har hon varit minst lika bra i den klassiska som i den fria stilen. Om man ska dra några slutsatser av VM-genrepet i Otepää är det nästan så att man kan kräva en medalj av Kalla nästan. Tittar jag i startlistan känns det som att det blir Björgen, Kalla, Pärmäkoski och möjligtvis Weng som gör upp om det.

Nackdelen för Kalla är att hon går ut först av de fyra och på så sätt inte har några tider att åka på, medan både Weng och Pärmäkoski går ut bland de sista och kan på så sätt åka på Kallas tider. Å andra sidan kan det vara något stressande, medan Charlotte Kalla får göra sitt eget lopp från start till mål.

Björgen kommer ingen att kunna göra något åt. Det ska till en sådan enorm vallamiss för att hon inte ska ta guld. Därefter börjar jag tro att Pärmäkoski kan knipa silvret då hon som sagt har Kallas tider att åka på och ett fantastiskt stöd på sidan av spåret. Å andra sidan var hon 1 minut efter Kalla på VM-genrepet…

Jag kanske låter hjärtat tala igen, men jag säger nog Björgen, Kalla, Pärmäkoski. Varnar även för Weng och möjligtvis kan Kowalczyk komma som en joker. Hon åkte bra på samma distans i Otepää.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>