Immigrant trail

Idag har vi åkt längst "Immigrant trail", den väg som många immigrnater kom längst upp efter floden St Croix. Många åkte så långt det gick komma med flodbåtarna upp längst floden.

Första stoppet blev på museet Gammelgården i Scandia. Presentbutiken där var fylld med allehanda fin skandinavisk hemslöjd, av bättre kvalite än man kunnat hitta någon annanstans på vår resa. Vi fick en guidning i kyrkan, prästgården och ladugården. Livet för dom skandinaver som kom hit för 150-100 år sedan kan inte ha varit lätt.

Efter lunch i Scandia Cafe, där vår buss på 40 personer säkert syntes i dagskassan så fortsatte vi mot Chisaga Lake, och Lindstrom. Vi blev guidade runt i detta område och besökte bland annat "Nya Duvemåla".

Kvällens uppvisning på Chisago Lutheran Church gick bra , och blev uppskattad, trots att det kändes att det var fyra dagar sedan förra uppvisningen. Det fanns några svensktalande i publiken, och jag hoppash att alla av dessa fick tala med någon av oss. Den kollekt som samlades in under kvällen fick vi som tillskott till reskassan.

Sedan vi kommit tillbaka till Danebo i Minneapolis (där vi bor) så skingrades alla för vinden. Några hamnade i dåligt sällskap och hann med att göra ett besök Down Town. Då insåg vi att ölen inte var billigare där, samt att det går lika fort att gå från Light Train, som att vänta på 21:ans buss.

Några bilder blir det inte just nu, även om mina rumkamrater säger att jag stör mindre när jag bloggar än när jag sover. Jag förstår inte detta. I natt ska jag sätta in mina öronproppar för att se om det blir mindre klagomål då.  

En kommentar

  1. Cheryl Olson

    Tack för besök Minneapolis! Vi fick träffa dig, och hade kul med invandrarna cirkel turen med dig på torsdag. Vi gillade din dans, musikerna var fantastiska och jag har en av dina låtar fastnat i mitt huvud även tre dagar senare!
    Jag hoppas vi får se dig igen någon gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.